Mousse au chocolat

Postat de comanligia in Dulciuri
2 Iun 2014 | 9175 vizualizari
Mousse au chocolat

Acest desert nu necesita coacere , si este facut fara oua :)

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida fara zahar
  • 150 ml ulei de masline
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu alune(cu bucatele de alune,nu intregi)

Mod de preparare

Ciocolata se topeste la baine-marie(eu am avut cicolata pudra simpla  care am amestecat-o cu cateva linguri de lapte si cicolata normala cu alune).

Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca bine pana se incorporeaza cu ciocolata.Se da de pe foc si se lasa la racit,nu se pune direct peste frisca ptr ca se topeste.

Se bate frisca(frisca nu trebuie sa fie dulce ptr ca mousseul va fi prea dulce,acum la alegerea fiecaruia).

Se incorporeaza jumatate din cicolata cu frisca usor cu o spatula apoi se adauga cealalta jumatate si se amesteca pana se incorporeaza bine si va avea o culoare lucioasa.Se pune cu lingura sau cu un poshe a douille in pahare sau boluri si se dau la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Postat de Constelatialeu

Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Iata cum se prepara Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur Smantana pentru frisca - 250 ml-, rece de la frigider am mixat-o cu o lingurita de zahar vanilat pana am obtinut o frisca...

Citeste continuarea

Mousse au chocolat

Postat de madi_marin

Mousse au chocolat

Ciocolata se topeste la bain marie cu 50 ml frisca lichida. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Restul de frisca  se bate si ea spuma. Galbenusurile se amesteca cu esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2014, 15:05
la 02.06.2014, 15:08
Ce mică-i ceşcuţa. Super!
la 02.06.2014, 15:09
Padre te asigur ca e mare e defapt un bol nu ceasca,un bol de supa asa se vede in poza mica
la 02.06.2014, 15:10
Adică voi aşa puţină supă mâncaţi de obicei?
la 02.06.2014, 15:11
offf Padre data viitoare am sa pun in galeata

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking