Ingrediente
- 1.5 kg mreana
- 1 gogosar
- 6 catei usturoi
- 100 gr slanina afumata
- 100 ml ulei masline
- 100 ml vin alb
- pasta Harissa[pasta cu ardei iute rosu , usturoi , coriandru si chimen ]
- ceapa verde
- lamaie
- sare
Mod de preparare
Pestele curatat si spalat l-am crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata .
Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul .
Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta afumata .
Am dat pestele la rece in frigider cateva ore .
La preparare am turnat deasupra vinul alb si am stropit cu ulei de masline .
Am pus pestele la cuptorul incalzit . In maximum 30 minute este rumenit .
Am servit mreana la tava cu lamaie si verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mreana la tava" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|