Mreana la tava

Postat de mihaelar63 in Peste
30 Oct 2014 | 21882 vizualizari
Mreana la tava

Pana acum n-am avut ocazia sa mai mananc mreana. Acum stiu de ce este denumita si regina raului de catre pescari. Mreana are o carne buna mai dulcie si mai densa decat cea a crapului. Mreana mea a avut cam 3 kg si am preparat jumatate din ea. Jumatatea cu coada:D

Ingrediente

  • 1.5 kg mreana
  • 1 gogosar
  • 6 catei usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml vin alb
  • pasta Harissa[pasta cu ardei iute rosu , usturoi , coriandru si chimen ]
  • ceapa verde
  • lamaie
  • sare

Mod de preparare

Pestele curatat  si spalat l-am  crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata .

Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul .

Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta afumata .

Am dat pestele la rece in frigider cateva ore .

La preparare am turnat deasupra vinul alb si am stropit cu ulei de masline .

Am pus pestele la cuptorul incalzit . In maximum 30 minute este rumenit .

Am servit mreana la tava cu lamaie si verdeata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mreana la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Macrou marinat la rece

Postat de gicuta69

Macrou marinat la rece

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...

Citeste continuarea

Saramura de hamsi

Postat de Constelatialeu

Saramura de hamsi

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2014, 10:52
buna buna
la 30.10.2014, 10:54
de cate ori aduci ceva este un regal vizual si gsutativ
la 30.10.2014, 10:54
Prindeam mreană la pripon, era un deliciu. Bună treabă!
la 30.10.2014, 10:57
Faina reteta , cred ca si gustoasa mancarica !!!
la 30.10.2014, 11:01
vaiii, vaiii, ce-as gusta o feliuta!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking