Mucenici

Postat de Valyvalentyna in Dulciuri
13 Mar 2015 | 2806 vizualizari
Mucenici

Ingrediente

  • 500 ml lapte,
  • 600-700 gr faina,
  • 2 oua,
  • 5-6 linguri de zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 25 gr drojdie,
  • coaja de la 1 portocala,
  • 1 esenta vanilie,
  • sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • nuca,
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte pt. uns,
  • miere

Mod de preparare

Se incalzeste putin laptele. Se dizolva drojdia intr o cescuta mica de lapte, iar restul se pune intr un vas mai mare. Batem ouale bine si le punem peste lapte.

Adaugam  zaharul si zaharul vanilat, drojdia si esenta, coaja de portocala si se amesteca totul bine, pina se topeste zaharul. Se adauga faina pina se intareste coca dupa ce se intareste coca se adauga uleiul.

Nu tot odata ,ci in doua- trei transe. Si framintam bine cu uleiul,apoi lasam 1 ora la crescut. Dupa ce aluatul a crescut rupem din aluat bucati ,cam cit un mar. Ruleaza-l in mina pina faci un sul, uneste-i capetele si apoi rasuceste-l. Si tot asa, pina umpli tava. Trebuie lasat putin spatiu intre ei. Ii lasam in tava pina isi dubleaza volumul. Dupa ce au crescut in tava ii ungem cu galbenusul de ou si laptele si ii bagam la cuptorul incins la 180 de grade pina se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit mucenicii scoate- i pe un platou si lasa-i sa se racoreasca un pic inainte de a-i unge cu miere, altfel va curge. Presara si miez de nuca macinat si sunt gata.!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti

Postat de mirela0911

Desert mucenici umpluti

Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute. In bolul robotului se pune faina...

Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti cu nuca

Postat de sufletista

Desert mucenici umpluti cu nuca

Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.03.2015, 10:02
la 13.03.2015, 10:17
buni!
la 13.03.2015, 10:44
Va multumesc..!!
la 13.03.2015, 21:12
Tare buni!
la 14.03.2015, 12:12
Buni!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking