Mucenici cu nuca

Postat de MirmeaMihael15 in Dulciuri
9 Mar 2015 | 3244 vizualizari
Mucenici cu nuca

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 1 kg faina
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • arome (esenta de vanilie.coaja de portocala)
  • pentru insiropat
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • pentru garnisit
  • 200 ml miere de albine
  • 200 g miez de nuca macinat

Mod de preparare

Mai intai preparam o maia din: drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina si o lasam 30-40 de minute pana isi dubleaza volumul.

Dupa cela 40 de minute se amesteca maiaua cu restul de faina, adaugam si ouale batute in prealabil, restul de lapte caldut in care dizolvam zaharul si aromele si framantam bine.

Se adauga uleiul treptat, framantand in continuare. Formam mucenicii si ii lasam 20 de minute sa creasca inainte de a-i baga la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute la 200C.

Dupa ce ii scoatem de la cuptor pregatim siropul si insiropam mucenicii, apoi ii ungem cu miere de albine si presaram nuca macinata..

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti

Postat de mirela0911

Desert mucenici umpluti

Intr-o craticioara se amesteca 200 ml lapte caldut cu 1 lgt zahar. Se adauga 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa la dospit 15 minute. In bolul robotului se pune faina...

Citeste continuarea

Desert mucenici umpluti cu nuca

Postat de sufletista

Desert mucenici umpluti cu nuca

Drojdia o dizolvam cu putin lapte si o lasam la dospit 10 min. Intre timp cernem faina, adaugam zaharul si sarea, amestecam facem o adancitura si adaugam ouale batute putin, untul topit si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2015, 21:07
Bine ai venit la noi!
la 10.03.2015, 08:10
la 10.03.2015, 08:50
la 10.03.2015, 09:20
la 10.03.2015, 18:31
Bine vam gasit si eu...va pup :* :*

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking