Mucenici - de post.

Postat de gaby_d in Dulciuri
8 Mar 2012 | 14095 vizualizari
Mucenici - de post.

Ingrediente

  • aluat:
  • 1 kg faina
  • doua cubulete drojdie proaspata (40-50 GR)
  • 500 ml nectar piersici
  • 200 gr zahar
  • putina sare
  • 140 ml ulei
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • umplutura
  • nuca macinata amestecata cu zahar (brun am pus eu, voi puteti pune zahar normal)
  • sirop:
  • 300 gr zahar
  • 400 gr apa
  • o esenta de rom
  • doua plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Daca aveti masina de paine, puneti toate ingredientele pentru aluat si masina isi va face treaba; in caz contrar..faceti ca mine: Puneti intr-un castron mare faina, adaugati zaharul, drojdia faramitata cu  mana iar apoi, putin cate putin, framantand, siropul incalzit usor (nu fiebinte, doar caldut) Adaugati treptat uleiul, coaja de lamaie rasa si sarea. Framantati timp de 10 minute. Acoperiti cu un servet curat si mutati vasul la loc cald, ferit de curent, pana-si dubleaza volumul.

Luati aluatul si-l impartiti in 4. Fiecare bucata o impartiti iar in doua.Veti obtine 8 bucati. Luati apoi fiecare bucata , formati cate un mic sul pe care-l taiati in 5. Obtineti astfel 40 de gramajoare de aluat aproximativ egale.

Pe masa infainata intindeti fiecare bucata cu sucitorul, intr-o forma lunguiata. Puneti cate o lingurita de nuca macinata amestecata cu zahar si rulati. Luati capetele sulului si le rasuciti de doua ori, in forma de spirala, presand usor capetele.

Asezati in tava de cuptor hartie de copt, apoi cate 20 de mucenici. Ii mai lasam sa creasca 20-30 minute la loc cald dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit , la o temperatura de aproximativ 180 grade.

Pregatim siropul prin fierberea zaharului cu apa timp de doua - trei minute. Oprim focul si adaugam esenta de rom si zaharul vanilat. Cand mucenicii au inceput a prinde culoare, scoatem tava, turnam peste ei jumatate din sirop (jumatate ramane pentru a doua tava ) si o reintroducem in cuptor pana ce mucenicii vor fi rumenti frumos si vor fi absorbit tot siropul.

Ii mai ungem putin cu miere sau cu sirop de zahar si presaram putina nuca macinata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici - de post." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2012, 15:42
cred ca am sa ii fac si eu sotului
la 08.03.2012, 15:59
intotdeauna mi-au placut...super
la 08.03.2012, 16:04
ce bine arataaaaa!! La multi ani fericiti Gaby!!
la 08.03.2012, 16:10
la multi ani, fetelor!
la 08.03.2012, 16:43
buni buni

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking