Mucenici fierţi cu miere şi nucă

Postat de ionix in Mancaruri de post
7 Mar 2010 | 45573 vizualizari
Mucenici fierţi cu miere şi nucă

mi-aduc aminte ca atunci cand eram mica mie-mi placeau simpli... fara nuca, fara nimic :D doar fierti si cu zahar :D:D

Ingrediente

  • 500 g mucenici
  • 300 g nuca tocata nu foarte marunt
  • 150 g miere
  • 5 l cu apa
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Coaja de la o lamaie
  • O lingurita scortisoara
  • O lingurita cu rom sau o esenta de rom

Mod de preparare

 

Se pune apa la fiert cu un praf de sare si cu zaharul vanilat

Cand apa incepe sa fiarba se pun mucenicii.

Se lasa pana cand fierb dar amestecand din cand in cand, pentru a nu se lipi mucenicii intre ei.

Cand mucenicii sunt aproape fierti adaugam mierea, scortisoara, coaja de lamaie si nuca.

Luam de pe foc cratita iar cand mucenicii sunt calduti punem romul.

Se pot manca atat calzi cat si reci.

Daca mai doriti puteti sa va puneti mai multa miere in farfurie, individual. :D:D

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici fierţi cu miere şi nucă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cosulete de linte cu guacamole

Postat de camelia75

Cosulete de linte cu guacamole

Mod de preparare cosulete Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs. Amestecam lintea cu galbenusul,parmezanul si pesmetul cu grija pentru a nu sfarama lintea. Puneti 2...

Citeste continuarea

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Postat de merisor67

Supa crema de linte cu chimen si boia afumata

Curățăm cartoful, îl spălăm, îl tocăm în cuburi și îl punem la fiert în apă cu sare. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 19:52
da muceniii astia tot tu i-ai facut? eu nu am mai vazut/mancat asa ceva pana acum niciodata ...
la 07.03.2010, 19:56
dap... cand eram mai mica aveam o forma si-i faceam in casa, il lasam la uscat vreo doua zile pana puteam sa-i fac... si facem si de aia impletiti...
hmm, stiu ca astia fierti se fac in sudul tarii iar cei copti sunt originali din nordul tarii.... eu de cand ma stiu mancam asa ceva pe 9 martie daaaaar, n-am mai avut rabdare anul asta
astia se mananca alaturi de cele 44 de pahare sau 40, nu mai tin minte
hmm, daca stau bine sa ma gandesc dupa Revolutie am inceput sa facem... uite c-o s-o intreb pe mama
la 07.03.2010, 20:11
eu nici de astia nici de aialalti nu am mai vazut/mancat niciodata.
la 07.03.2010, 20:12
poate-n zona ta nu se fac... cine stie... lasa, acum ai aflat si-o sa-ti faci
la 07.03.2010, 21:36
nu am mai vazut asa mucenici dar cred k sunt buni..la noi se fac din aluat...

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking