Mucenici moldovenesti dolofani

Postat de CozonaculDolofan in Dulciuri
5 Mar 2016 | 3701 vizualizari
Mucenici moldovenesti dolofani

Mucenicii moldovenesti sunt si ei o parte importanta din gastronomia romaneasca traditionala, iar credinciosii cunosc randuiala, punandu-i pe masa, an de an, pe 9 martie. Vezi reteta

Ingrediente

  • 50 gr drojdie
  • 6 oua
  • 250ml lapte
  • 100 gr unt
  • 1 kg faina
  • 350 gr zahar (250g aluat – 100g pentru sirop)
  • 250 gr nuca
  • 1 lamaie rasa
  • ½ lingurita sare
  • 4 esente rom
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • miere de albine

Mod de preparare

Dizolvam drojdia si putin zahar in 2-3 linguri de lapte cald.

Acoperim cu cateva linguri de faina cernuta si lasam, undeva la caldura, maiaua sa creasca. (aprox 15 min)

Cat asteptam ca maiaua sa creasca, topim untul si il punem deoparte sa se raceasca.

Laptele caldut, este foarte important sa fie doar caldut si nu fierbinte, se amesteca cu zahar, coaja de lamaie, romul (2 dintre cele 4 sticlute)  si zaharul vanilat (2 dintre cele 4 pliculete).

Framantarea: Acum ca maiaua a crescut, e momentul sa ne suflecam manecile si sa ne murdarim putin mainile. Facem o mica groapa in muntele de faina si adaugam, pe rand: ouale, maiaua crescuta, laptele in care am incorporat aromele.

Turnam laptele caldut si aromatizat, putin cate putin peste compozitie si amestecam cu grija pana cand compozitia devine omogena.

Framantam! Adaugam treptat untul si framantam pret de 15-20 min.

Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie curat si il lasam sa creasca aproximativ 30 min.

Impletirea: Aluatul crescut obtinut se imparte in 18 bucati egale.

Fiecare bucata de aluat se imparte la randul ei in 2 si se ruleaza in suluri subtiri pe care apoi le impletim si alcatuim opturile mucenicilor. 

Noi am facut 3 tavi, fiecare tava cu cate 6 mucenici.

In 30-40 minute, cu un cuptor incins la 180 grade, ar trebui sa obtineti mucenici rumeniti si gata de imbaiere siropoasa.

Insiroparea: Intr-un vas incapator preparati siropul: puneti cam 300 ml apa in care adaugati celelalte 2 plicuri de zahar vanilat, celelalte 2 sticlute de rom si 100 g zahar simplu. 

Se amesteca pana la dizolvare, apoi, rand pe rand, sunt scaldati mucenicii si apoi dati cu fata prin miere de albine si miez de nuca. 

Vezi reteta pe site-ul https://www.cozonaculdolofan.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti dolofani" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza

Postat de Pungasa_Rogue

Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete. Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se...

Citeste continuarea

Pancakes cu branza

Postat de cristeena20

Pancakes cu branza

-Batem  bine ouale intregi cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam iaurtul si mixam la viteza mica. Apoi incorporam uleiul si branza,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2016, 12:59
la 05.03.2016, 15:16
la 05.03.2016, 16:55
Ce super arata
la 05.03.2016, 17:11
la 05.03.2016, 20:04
Deliciosi !

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking