Mucenici moldovenesti II

Postat de deyutzky in Dulciuri
26 Mar 2016 | 7195 vizualizari
Mucenici moldovenesti II

Stiu ca vremea mucenicilor a trecut, dar cu siguranta puteti testa reteta de aluat si sub alta forma. De data aceasta m-am inspirat din reteta Oanei si au iesit niste mucenici pufosi si deliciosi. Multumesc, draga mea!

Ingrediente

  • Aluat(pentru 12 mucenici):
  • 550-600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 varf de cutit de praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar brun
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 1/2 fiola esenta rom
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
  • cateva linguri de miere
  • cateva linguri nuca macinata

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc caldut aprox. 10 minute.

Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta de rom si sarea. 

Adaugam aceasta compozitie peste maia si amestecam. Adaugam treptat faina si amestecam pana cand aluatul se leaga. Framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca la loc cald, aprox. 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 12 bucati. Din fiecare bucata formam un snur subtire pe care il impletim in doua, apoi ii dam forma de 8. Ca snurul sa se impleteasca mai usor, suciti capetele snurului in sensuri opuse, apoi lipiti capetele si veti vedea ca se va impleti mult mai frumos.

Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam la crescut la loc cald, aprox. 20 de minute.

Dupa acest timp ii ungem cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp pregatim siropul: intr-un ibric punem apa si zaharul si dam pe foc pana cand siropul se topeste complet. Dam deoparte si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.

Dupa ce mucenicii sunt gata, scoatem tava din cuptor si ii insiropam cat sunt inca fierbinti.

Ii ungem cu miere, apoi presaram nuca macinata.

Va doresc Pofta Buna! 

PS pentru carcotasi:))): pentru ca nu mi-au incaput toti mucenicii in aceeasi tava si in poze apar doar 10 bucati, sa stiti ca 2 mucenici i-am copt separat intr-o tava de chec. :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici umpluti de post

Postat de rocsi_1612

Desert mucenici umpluti de post

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol, presarati sarea, zaharul, drojdia, amestecati cu o lingura. Bautura de migdale, calduta, o turnati treptat, framantati pana aluatul devine omogen....

Citeste continuarea

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2016, 21:11
la 26.03.2016, 21:15
ce faini sunt
la 26.03.2016, 21:28
ce buni
la 26.03.2016, 21:29
deliciosi
Data viitoare incearca sa respecti si ingredientele siropului , care "face toti banii"
la 26.03.2016, 21:49
Ina nu le-am pus pentru ca, sa fiu sincera, nu prea-mi place nici anasonul nici scortisoara )) adica le mai agreez daca-s in cantitati mici, dar eu-s si pe modul "cat mai putine arome" ))) puuuup

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking