Mucenici moldovenesti(de post)

Postat de deyutzky in Dulciuri
6 Mar 2016 | 11745 vizualizari
Mucenici moldovenesti(de post)

Ingrediente

  • Pentru 9 mucenici:
  • aprox. 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 250-270 ml lapte de soia caldut sau apa calduta
  • 70 ml ulei
  • 5 linguri rase de zahar
  • 1 praf de sare
  • Sirop(optional):
  • 300 ml apa
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • Decor:
  • nuca macinata
  • miere

Mod de preparare

Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta.

Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati si restul de 20 ml), adaugam zaharul si uleiul si framantam putin aluatul. Adaugam sarea, apoi framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.

Daca aluatul este prea moale sau tare, mai adaugati putina faina sau lapte caldut.

Acoperim vasul cu un prosop si il lasam la loc cald aprox. 30 de minute.

Impartim aluatul in 9 bilute, apoi din fiecare biluta formam snururi pe care le impletim in 2. Dam forma de 8 mucenicilor si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii mai lasam la crescut in tava inca 15-20 de minute dupa care ii ungem cu putin lapte caldut sau apa. Dam tava la cuptor la foc mediu pentru aprox. 20-25 de minute pana cand se rumenesc frumos.

Daca ii doriti insiropati pregatiti siropul astfel: 

Intr-un ibric punem apa cu zaharul si esenta de vanilie. Amestecam si fierbem siropul pana cand zaharul se dizolva.

Lasam siropul 5 minute la racit, apoi insiropam mucenicii(cat acestia sunt inca fierbinti). 

Imediat ii ungem cu miere si presaram multa nuca macinata.

Pofta buna! 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Postat de vasimur

Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post

Cum se prepara Ciorba cu fasole pastai, reteta gustoasa de post Curățăm ceapa, usturoiul, cartofii, morcovii, pătrunjelul și țelina și le spălăm bine. Spălăm și roșiile. Ceapa o...

Citeste continuarea

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Postat de Bucataras

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

Cum se prepara Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post: Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190°C. Spală și taie roșiile mixte, ceapa roșie și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2016, 12:00
buni
la 06.03.2016, 12:06
la 06.03.2016, 12:16
Ce super fain arata
la 06.03.2016, 12:28
Ce grasunei!! si eu vreau
la 06.03.2016, 12:35
Multumesc, dragelor! Va servesc cu mare drag!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking