Muffins crocante in foi de brick

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
15 Iun 2016 | 2767 vizualizari
Muffins crocante in foi de brick

Va propun o reteta de muffins crocante si savuroase in foi de brick. O reteta de mare efect daca aveti invitati. Am folosit branza Reblochon.   Reblochon = o brânză cu denumire de origine controlată, obţinută din lapte crud. Istoria anecdotică a brânzei reblochon datează din timpul Evului Mediu francez, când fermierul trebuia să plătească seniorului o dare pentru păşunatul vacilor pe alpaje. Suma era proporţională cu cantitatea de lapte produsă, dar putea fi plătită şi în natură, laptele servind, în acest caz, la fabricarea brânzei numite "tomme", rezervată seniorilor şi celor înstăriţi. Ca să plătească mai puţin, fermierul isteţ practica o mulgere (blocher) incompletă, pe care o termina după ce trecea perceptorul; astfel, avea loc o a doua mulgere (re-blocher) în urma căreia se obţinea un lapte mult mai gras. Pentru că nu putea fi păstrat mult timp, acest lapte era transformat într-o brânză moale pentru consumul personal al fermierului, denumită reblochon. Delicată şi păstrătoare a tuturor savorilor alpine, ca să fie corect apreciată (miros, culoare, consistenţă), brânza aceasta trebuie asociată cu vin local şi pâine la cuptor, pregătită din făină integrală. La începutul secolului, producţia anuală de reblochon nu depăşea 40 de tone, însă, o dată cu creşterea numărului de turişti hibernali, brânza şi-a găsit locul pe mese, mai ales datorită invenţiei tartifletei (de la numele cartofilor din compoziţie), mâncarea schiorului foaaaarte flămând.

Ingrediente

Pentru 12 muffins:

  • 10 foi de brick
  • 1/2 branza Reblochon
  • 150 g bacon afumat taiat cubulete
  • 4 cepe verzi
  • 3 linguri smantana
  • piper
  • 12 rosii cherry

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. 

Se curata si se toaca ceapa marunt. 

Într-o tigaie, punem la prajit baconul, adaugam ceapa tocata si revenim totul timp de 8-10 minute. 

Se adauga smantana, piperul, se amestecă bine și se rezerva. 

Intre timp, se taie fiecare foaie de brick în 4 si se suprapun sferturile 2 cate 2.

Se pun in formele de muffins.

Branza reblochon se taie felii. 

In fiecare forma de muffin se pun felii de brânză, deasupra punem cate o lingură bună din compozitia rezervata si terminam cu o felie de branza. Se decoreaza cu o rosie cherry taiata in 2.

Se da la cuptor timp de 10-15 minute la 210° C.

Se servesc fierbinti acompaniate de o salata verde.

Pofta Buna !!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins crocante in foi de brick" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Quesadilla

Postat de Corina33

Quesadilla

Pentru sos se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, uleiul si mararul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se incalzeste bine o tigaie - daca e teflonata nu e nevoie de ulei - si...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Tarta cu dovlecei, ricotta si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol, punem untul rece. Adaugam faina, sarea, praful de copt si incepem sa amestecam cu mana, pana consistenta este una nisipoasa, spre usor legata. Punem si apa, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.06.2016, 20:37
bun,vreau
la 15.06.2016, 20:44
la 15.06.2016, 20:44
bunnn
la 15.06.2016, 21:02
la 15.06.2016, 21:11
Sigur sunt delicioaseee. As incerca si eu niste branza din asta!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking