Muffins cu malai si carnaciori

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
11 Mai 2015 | 4173 vizualizari
Muffins cu malai si carnaciori

Acesta reteta am vazut - placut la Sara & si Miki http://www.culoriledinfarfurie.ro/2013/07/muffins-cu-malai-si-carnati.html .De vreo doi ani asteapta sa fie preparata :d., acum i-a venit randul. Am mers pe fir si am studiat si sursa lor. Eu am ajustat cantitatile si ingredientele la necesitatile si gustul meu. Din start am redus zaharul care-mi parea prea mult. Au fost foarte delicioase si am sa le repet. Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana mai mare de 300 ml.

Ingrediente

  • 100 g unt [ sa fie moale ]
  • 50 ml ulei masline
  • 1 cana lapte acru/iaurt [eu am pus combinate]
  • 1 cana faina malai
  • 1 cana + 2 linguri faina alba de grau
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar [brun]
  • 1/2 praf copt
  • 1 varf cutit bicarbonat sodiu
  • sare
  • spray cu ulei pt copt
  • 300 gr carnaciori de bere picanti [ de la Sergiana ]

Mod de preparare

  1. Untul moale se amesteca cu telul impreuna cu laptele batut si cu iaurtul.
  2. Adugati in bol restul ingredientelor mai putin carnociorii si sprayul :D. Amestecati pana se omogenizeaza
  3. Tavile pentru briose [ una de 12 buc. + una de 6 buc.] Le-am pulverizat cu spray pentru copt.
  4. Am curatat carnaciorii la capete. Carnaciorii sunt usor picanti si de buna calitate.
  5. In fiecare locas am distribuit in mod egal aluat cam 2 treimi din spatiu + 1 bucata carnacior. Atentie cresc foarte frumos!
  6. Am pus la copt  la cuptorul preincalzit. Se coc la temperatura de 180 grade celsius, timp de 30-35 minute pana incep sa se rumeneasca.
  7. Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5 minute , dupa care se scot din forme .
  8. Se servesc calde sau reci cu lapte, bere, sos de rosii, tzatziki, etc .
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu malai si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Postat de MotanLaOale

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe...

Citeste continuarea

Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Postat de Pungasa_Rogue

Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In pahar se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2015, 11:10
ce bune sunt si ce au crescut... . nu stiu de ce am impresia daca nu e faina alba nu creste aluatul)...eu...
la 11.05.2015, 11:12
la 11.05.2015, 11:16
wow cat de bine arata , super
la 11.05.2015, 11:16
Din motive ,, de Bucataras '' a doua tava s-a cam bronzat . Paradoxal au fost cele mai gustoase )
la 11.05.2015, 11:37
Ce bune sunt pentru un platou de aperitive! Si sigur cu sos de rosii... si mai bronzate! Bravo!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking