Muffins cu malai si carnaciori

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
11 Mai 2015 | 4203 vizualizari
Muffins cu malai si carnaciori

Acesta reteta am vazut - placut la Sara & si Miki http://www.culoriledinfarfurie.ro/2013/07/muffins-cu-malai-si-carnati.html .De vreo doi ani asteapta sa fie preparata :d., acum i-a venit randul. Am mers pe fir si am studiat si sursa lor. Eu am ajustat cantitatile si ingredientele la necesitatile si gustul meu. Din start am redus zaharul care-mi parea prea mult. Au fost foarte delicioase si am sa le repet. Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana mai mare de 300 ml.

Ingrediente

  • 100 g unt [ sa fie moale ]
  • 50 ml ulei masline
  • 1 cana lapte acru/iaurt [eu am pus combinate]
  • 1 cana faina malai
  • 1 cana + 2 linguri faina alba de grau
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar [brun]
  • 1/2 praf copt
  • 1 varf cutit bicarbonat sodiu
  • sare
  • spray cu ulei pt copt
  • 300 gr carnaciori de bere picanti [ de la Sergiana ]

Mod de preparare

  1. Untul moale se amesteca cu telul impreuna cu laptele batut si cu iaurtul.
  2. Adugati in bol restul ingredientelor mai putin carnociorii si sprayul :D. Amestecati pana se omogenizeaza
  3. Tavile pentru briose [ una de 12 buc. + una de 6 buc.] Le-am pulverizat cu spray pentru copt.
  4. Am curatat carnaciorii la capete. Carnaciorii sunt usor picanti si de buna calitate.
  5. In fiecare locas am distribuit in mod egal aluat cam 2 treimi din spatiu + 1 bucata carnacior. Atentie cresc foarte frumos!
  6. Am pus la copt  la cuptorul preincalzit. Se coc la temperatura de 180 grade celsius, timp de 30-35 minute pana incep sa se rumeneasca.
  7. Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca 5 minute , dupa care se scot din forme .
  8. Se servesc calde sau reci cu lapte, bere, sos de rosii, tzatziki, etc .
Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu malai si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Oua scotiene

Postat de merisor67

Oua scotiene

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet(pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece. Tocam carnea impreuna cu usturoiul...

Citeste continuarea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv carnaciori cabanos in foietaj

Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se despacheteaza si se folosesc foile cu ou batut cat sunt impachetate, fara a le intinde mai mult. Se ung foile cu ketchup, se presara chimen si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2015, 11:10
ce bune sunt si ce au crescut... . nu stiu de ce am impresia daca nu e faina alba nu creste aluatul)...eu...
la 11.05.2015, 11:12
la 11.05.2015, 11:16
wow cat de bine arata , super
la 11.05.2015, 11:16
Din motive ,, de Bucataras '' a doua tava s-a cam bronzat . Paradoxal au fost cele mai gustoase )
la 11.05.2015, 11:37
Ce bune sunt pentru un platou de aperitive! Si sigur cu sos de rosii... si mai bronzate! Bravo!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking