Muraturi asortate (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale in Muraturi
27 Oct 2011 | 28714 vizualizari
Muraturi asortate (reteta Motan)

Secretul este ca saramura clasica are si putin otet. Se mentin mult mai bine.

Ingrediente

  • gogonele
  • pepeni verzi
  • varza alba
  • varza rosie
  • conopida
  • castraveti
  • morcovi
  • hrean
  • usturoi
  • frunze telina
  • sare
  • otet
  • foi dafin
  • piper boabe
  • boabe de mustar

Mod de preparare

Eu aleg gogonele mari si parguite (cele mici mi se par amare).

Pepenii ii aleg mici sa intre pe gura borcanelor de 5 litri pe care le folosesc.

Nu am trecut cantitati pentru ca fiecare pune dupa preferinta.

Toate legumele se spala si se lasa la scurs.

Hreanul, morcovii si usturoiul se curata si se taie dupa preferinta.

La fundul borcanelor se pun frunze de telina, 3-4 bucati hrean si 2-3 catei de usturoi.

Se aranjeaza in borcan toate legumele sa ramana cat mai putin spatiu intre ele.

Deasupra se pun frunze de telina, tulpini de telina crucis ca sa nu se ridice, 2-3 catei usturoi si 3-4 bucati hrean.

Se face saramura cu 1 lingura sare la litrul de apa.

Se adauga 1 pahar de otet de vin 9% (200ml) la 10 litri de saramura, foi dafin, piper boabe, boabe de mustar si se fierbe in clocot 2-3 minute.

Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape udate cu apa rece si stoarse pentru a nu se sparge.

Se pune saramura fierbinte in borcane, se acopera cu farfurioare si se lasa pana a doua zi in bucatarie.

A doua zi se complateaza cu saramura si se leaga punand 2 straturi de celofan.

Se pun in camara sau in dulapul de pe balcon ca mine.

Sunt bune dupa 3-4 saptamani in functie de caldura din camara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata asortata cu mustar pentru iarna (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Salata asortata cu mustar pentru iarna (reteta Motan)

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta. Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore. Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje.  Gogonelele se spala...

Citeste continuarea

Salata asortata pentru iarna (reteta Motan)

Postat de MotanLaOale

Salata asortata pentru iarna (reteta Motan)

Varza alba si rosie se curata si se taie fideluta. Se presara 2 linguri sare si se lasa la inmuiat cateva ore. Castravetii se spala si se taie rondele cu coaje. Gogonelele se spala si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2011, 13:49
ce bine ai explicat deci dureaza pana se fac,eu tot imi incerc gogonelele si ma intreb de ce au gust asa de rau
la 27.10.2011, 13:51
Trebuie salivat destul pana se fac si sunt bune
la 27.10.2011, 14:06
bune
la 27.10.2011, 14:16
la 27.10.2011, 14:34

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking