Ingrediente
- 4 bucati medii telina
- 4 bucati sfecla rosie
- 5-6 morcovi subtiri
- 1 conopida mare
- otet
- sare
- mix condimente: seminte mustar, seminte marar, piper boabe, coriandru, cuisoare, foi dafin, chilli, ienibahar.
- apa
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele. Feliem telina si sfecla, morcovul il taiem rondele sau bucati mai mari, conopida o desfacem buchetele.
Spalam borcanele bine, si punem in fiecare borcan cate o lingurita sare, 1-2 lingurite condimente, 4 linguri otet. Asezam in borcane din fiecare legume, apoi turnam apa sa le acopere. Punem capacele si infiletam bine.
Punem la fiert o cratita plina cam 3-4 cu apa. Asezam borcanele si lasam sa fiarba cat 10 - 15 minute. Lasam borcanele sa se raceasca in cratita.
Dupa ce s-au racit de tot, le scoatem si le stergem. Le depozitam intr-un loc rece.
Sunt dementiale: tari, crocante, acre, gustoase!
Aveam emotii ca voi da gres ca si cu castravetii, dar au iesit super!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|