Muraturi taranesti in otet

Postat de Pungasa_Rogue in Muraturi
27 Sep 2018 | 5580 vizualizari
Muraturi taranesti in otet

Muraturile taranesti merg foarte bine cu mancarea de fasole, asa ca abia astept sa gust din ele la iarna. De data aceata am zis sa incerc si varianta cu otet. Pentru cele in saramura, gasiti reteta aici.

Ingrediente

  • 760 g gogonele
  • 2 morcovi (100 g)
  • 600 g catraveti
  • 130 g conopida
  • 300 g varza alba
  • 1 sfecla rosie (420 g)
  • 3 gogosari (460 g)
  • 10 frunze de telina
  • 14 linguri zahar
  • 3 linguri sare
  • 500 ml otet
  • 500 ml apa
  • un borcan de 4 l

Mod de preparare

Gogonelele se spala.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.

Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul.

Conopida se spala si se rupe in buchetele.

Varza alba se taie in bucati medii.

Sfecla rosie se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii.

Gogosarii se spala, la fel si frunzele de telina.

Se aseaza toate legumele in borcan, pastrand frunze de telina pentru a pune deasupra.

Zaharul, sarea, otetul si apa se pun intr-un tuci la foc si se dau in clocote. Dupa aceea, aceasta solutie se toarna fierbinte in borcan.

Puteti sa lasati borcanul sa se raceasca in patura, dar eu am mai fiert borcanul si pe baie de abur 30-40 de minute si l-am lasat sa se raceasca in apa respectiva ca sa fiu sigura ca vor rezista legumele peste iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi taranesti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Gogosari si conopida in otet

Postat de Constelatialeu

Gogosari si conopida in otet

Mai intai spalam si curatam gogosarii,ii taiem in bucati mai mici,avem grija s anu fie patati sau negri pe dinauntru.Conopida o curatam de frunze si rupem buchetele mici pe care le trecem sub jet...

Citeste continuarea

Castraveti la saramura

Postat de Pungasa_Rogue

Castraveti la saramura

Castravetii se spala si se taie la capete. Mararul se spala. Intr-un borcan mare (cu capaciatea de 4,25 l) se pun castravetii, mararul, sarea grunjoasa si apa, dupa nevoie.  Capacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2018, 10:25
Bravo fata harnica!
la 27.09.2018, 10:34
la 27.09.2018, 12:10
la 27.09.2018, 12:12
Foarte bune!
la 27.09.2018, 15:18

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking