Musaca

Postat de Oana in 2 Portii = 20 LEI
29 Mar 2017 | 7539 vizualizari
Musaca

Doua portii generoase si tare gustoase cu numai 20 de lei (sau chiar mai putin :))

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de vitel
  • 800 gr cartofi rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii in bulion
  • 1 ou
  • sare si piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr cascaval
  • 1 ou + 1 lingura smantana
  • 20 gr unt

Mod de preparare

  • Intr-o oala cu apa rece pune la fiert cartofii in coaja, spalati bine in prealabil.

  • Lasa-i sa fiarba 20 de minute, apoi scoate-i si lasa-i sa se raceasca.

  • Intre timp, pune uleiul intr-o tigaie incapatoare si lasa-l sa se incinga.

  • Adauga ceapa taiata cubulete si las-o 2-3 minute sa se inmoaie.

  • Adauga apoi morcovul ras si lasa-l sa se inmoaie.

  • Pune carnea tocata, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si boia dulce, apoi lasa pe foc cam 15 minute, pana ce se evapora apa lasata de carne.

  • Adauga rosiile in bulion si mai lasa sa fiarba 10 minute, pana ce carnea este fiarta.

  • Ia tigaia de pe foc si lasa carnea sa se raceasca 10 minute, apoi adauga patrunjelul tocat si un ou batut.

  • Amesteca bine.

  • Curata cartofii de coaja si taie-i rondele.

  • Unge cu unt doua vase individuale termorezistente si pune cateva feliute de unt. Pune un strat de cartofi, unul de carne, apoi iar un rand de cartofi. Mai adauga cateva felii subtiri de unt, apoi iar un strat de carne si la final ultimul strat de cartofi.

  • Bate oul cu smantana si imparte compozitia deasupra celor doua vase de musaca.

  • Presara cascaval ras deasupra si pune vasele in cuptorul incalzit la 180 de grade, pentru 20 de minute, pana ce cascavalul se gratineaza frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Postat de eumimi

Musaca de dovlecei cu carne de pui

Fierbem carnea de pui. Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si...

Citeste continuarea

Musaca de vinete la slowcooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Musaca de vinete la slowcooker Crock-Pot

Mai intai taiem vinetele rondele si le presaram cu sare, le lasam cca. 20 min , apoi le stergem cu un servetel. Carnea tocata o punem intr-un castron, adaugam amestecul de morcov, ardei rosu si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2017, 13:21
la 29.03.2017, 15:08
la 29.03.2017, 16:23
la 29.03.2017, 17:52
Buna!
la 29.03.2017, 21:27
Eu vin la masa, sa servesc o portie de musaca calda!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking