Musaca cu piure de cartofi

Postat de gicuta69 in Mancaruri cu carne
8 Mai 2015 | 9230 vizualizari
Musaca cu piure de cartofi

Aceasta musaca este foarte gustoasa. Se serveste calda, cu muraturi sau salata

Ingrediente

  • Pentru piure:
  • 1 ,200 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte sare
  • Pentru umplutura:
  • 600 g carne tocata (vita si porc)
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml supa (apa) o lingura bulion
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou sare piper
  • 5 fire marar si patrunjel
  • Pentru uns si tapetat vasul:
  • unt cat o nuca
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru crusta:
  • un ou boia iute (optional)

Mod de preparare

 

       Pentru piure:  cartofii curatati de coaja si spalati  ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. In acest timp indepartam spuma care se formeaza. Cand au fiert, se scurge apa si se paseaza cartofii adaugand untul, laptele cald, sare si piper dupa gust.

      Pentru umplutura: intr-o cratita cu cele 4 linguri de ulei, punem la calit ceapa si usturoiul, tocate marunt.Adaugam carnea tocata, amestecam sa se desfaca si o calim pana scade zeama lasata. Adaugam supa, acoperim cu capacsi lasam sa fiarba la foc mic in jur de 25-30 minute pana carnea este bine preparata. La sfarsit punem bulionul, verdeata ,asezonam cu sare si pipersi mai lasam sa dea cateva clocote. Cand se racoreste adaugam oul si amestecam bine.

        Ungem un vas cu unt si il tapatem cu pesmet. Asezam jumatate din piure, apoi adaugam amestecul de carne si acoperim cu restul de piure. Se introduce vasul pentru 15-20 minute  In cuptorul preincalzit in prealabil, apoi se scoate si se toarna deasupra oul batut. Se reintroduce vasul in cuptor pana se formeaza o crusta aurie. Cand este gata, presaram deasupra boia de ardei (optional).

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar...

Citeste continuarea

Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi

Postat de AlexTeacher

Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi

Preparare Reteta de musaca cu carne tocata si piure de cartofi Incepe cu cartofii. Taie-i cuburi si pune-i la fiert in apa cu sare. Urmeaza  restul legumelor: dai pe razatoare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2015, 13:17
Apetisanta rau de tot!
la 08.05.2015, 13:17
la 08.05.2015, 13:19
la 08.05.2015, 14:11
Arata super!
la 08.05.2015, 15:08
Excelent arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking