Musaca de cartofi cu varza si carne

Postat de AdrianUdrea in Pui
28 Mai 2017 | 11979 vizualizari
Musaca de cartofi cu varza si carne

De cand a descoperit Merisor combinatia de cartofi cu varza, aceasta a devenit musacaua noastra preferata. In acest weekend, a fost randul meu sa o prepar in proportie de 75 %, de restul s-a ocupat Merisor, bineinteles. ;)  

Ingrediente

  • Pentru piureul de cartofi:
  • 400 g cartofi albi
  • 100 g unt
  • 30 g parmezan
  • 100 ml lapte fierbinte
  • sare
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • Pentru umplutura de carne:
  • 500 g carne tocată (75% pui+25% porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • 150 g bulion
  • Pentru umplutura de varza:
  • 1 varza acra
  • 110 ml ulei
  • 2 cepe
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • 100 g bulion
  • 1 legatura marar verde
  • Pentru gratinat:
  • 50 g cascaval afumat
  • 1 ou

Mod de preparare

Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa.

Dupa acest interval, se caleste ceapa in ulei incins, apoi se adauga bulionul, dafinul, se amesteca de cateva ori, apoi se adaugă varza bine scursa si stoarsa.

Se lasa sa se prepare sub capac, potrivindu-se gustul cu piper si cimbru, iar la final, se adauga si mararul tocat.

Intre timp, se prepara si umplutura de carne.

Se toaca legumele si se pun la calit in ulei incins cu putina apa, apoi se adauga carnea tocata si se amesteca intens, pentru a se prepara uniform.

Spre final de preparare, se adauga bulionul si se potriveste gustul cu sare, piper si cimbru, iar dupa stingerea focului, se adauga verdeata tocata.

Pentru prepararea piureului, se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare, iar cand sunt bine fierti, se scurge apa, se paseaza cartofii impreuna cu untul, apoi se dilueaza cu lapte fierbinte, atat cat sa iasa un piure cremos.

 Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul tocat marunt.

Intr-un vas de yena uns cu unt, se pun un strat de cartofi, unul de carne tocata, altul de cartofi, apoi varza si se acopera cu inca un strat de cartofi.

Se acopera vasul si se da la cuptor pentru 10-15 minute, apoi se inlatura capacul, se rade cascavalul deasupra si se adauga un ou batut, apoi se da din nou vasul la cuptor, pentru 6-8 minute, pana se gratineaza musacaua frumos.

Chiar daca pare mult de munca, merita pentru ca iese foarte buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu varza si carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Postat de merisor67

Musaca din piure de cartofi cu varza si carne tocata

Pentru piureul de cartofi, curățăm cartofii, îi tăiem în cuburi și îi fierbem în apă clocotită cu sare, până încep să se sfărâme. Îi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2017, 19:49
Buna!
la 28.05.2017, 19:52
Iar ai picat de serviciu?
la 28.05.2017, 19:53
Nu am facut pana acum musaca cu varza. Arata tare bine!
la 28.05.2017, 19:58
buna buna
la 28.05.2017, 20:29
ce bine arata!nu am papat niciodata

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking