Ingrediente
- 4 dovlecei medii bio
- 450 gr carne tocata de vita sau miel
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 2 catei de usturoil
- 350 ml de sos de rosii de casa
- 60 gr de cascaval ras
- 100 ml de apa
- sare, piper
- cimbru uscat
Sos alb:
- 125 ml de smantana
- un varf de nucsoara rasa
- 1 ou
- sare, piper
Mod de preparare
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei.
Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit.
Pregatiti sosul alb :
Bateti oul cu un pic de sare si smantana. Puneti piper si nucsoara. Spalati dovleceii, taiati capetele si taiati-i felii in lungime. Sarati feliile. Ungeti cu unt un vas de gratin (23/23 cm). Puneti un strat de dovlecei , deasupra un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne. Puneti din nou un strat de dovlecei si terminati cu restul carnii. Varsati deasupra sosul alb si presarati cascaval ras.
Coaceti la cuptorul incalzit la 210 °C timp de 25-30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|