Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

Postat de Pungasa_Rogue in Retete Delikat
1 Aug 2018 | 6953 vizualizari
Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" De data aceasta am combinat urmatoarele produse Delikat pentru o musaca gustoasa: "Amestec de ierburi si boia", "Piper negru boabe", "Maghiran", "Oregano", "Boia de ardei dulce" si "Amestec de ierburi italiene". Amestecul de ierburi si boia de la Delikat are in compozitie boia de ardei, faina de mustar, patrunjel, ceapa, usturoi, arpagic, oregano, piper negru si alb, zahar din trestie de zahar, sare de mare, ardei gras rosu si ulei de masline extravirgin.  Amestecul de ierburi italiene de la Delikat are in compozitie ceapa, faina de mustar, patrunjel, rosii, oregano, busuioc, usturoi, cimbrisor, piper negru, curcuma, zahar din trestie de zahar, sare de mare, pudra de mar si ulei vegetal de masline extravirgin. Cu asa ingrediente, cum sa nu iasa mancarea gustoasa?

Ingrediente

  • Pentru prepararea piureului de cartofi:
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita de "Amestec de ierburi si boia" de la Delikat
  • apa cat sa acopere cartofii (250-300 ml)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru prepararea carnii:
  • 500 g carne tocata de pui
  • 4-5 linguri ulei
  • putin piper proaspat macinat de la Delikat
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ceapa
  • 2 linguri bulion
  • putin maghiran uscat de la Delikat
  • putin oregano uscat de la Delikat
  • 1 lingurita cu varf de "Boia de ardei dulce" de la Delikat
  • 50 ml apa
  • 1 lingurita de"Amestec de ierburi italiene" de la Delikat
  • 2 oua
  • In plus:
  • 4 linguri bulion
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • 6 castraveti murati
  • Dimensiune vas termorezistent:
  • 17 x 17 cm

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in felii. Se pun intr-o craticioara impreuna cu uleiul, amestecul de ierburi si boia de la Delikat, apa cat sa ii acopere si sarea. Se fierb, iar la final se paseaza.

Carnea tocata de pui se caleste intr-o tigaie cu ulei, impreuna cu putin piper proaspat macinat de la Delikat si o lingurita de sare. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), se lasa sa scada apa lasata, apoi se adauga bulionul, putin maghiran uscat de la Delikat, putin oregano uscat de la Delikat, o lingurita cu varf de "Boia de ardei dulce" de la Delikat si 50 ml apa. Se lasa sa scada, apoi se adauga o lingurita de"Amestec de ierburi italiene" de la Delikat. Se mai tine un minut la foc, dupa care se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu doua oua.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se amesteca doua oua cu patru linguri de bulion.

Intr-un vas termorezistent se pune jumatate din piureul de cartofi. Se adauga jumatate din carne, felii de castraveti murati, jumatate din amestecul de oua si bulion si jumatate din cascavalul ras. Dupa aceea se repeta aceste straturi. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se introduce la cuptor pana cand cascavalul se rumeneste frumos.

*Din cauza ca nu a fost vasul suficient de inalt, am improvizat si am pus niste hartie de copt pe margini si l-am pus intr-o tava ca sa nu curga prin cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piure de cartofi cu carne tocata de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele marinate cu tagliatele

Postat de Oana

Chiftele marinate cu tagliatele

Se amesteca carnea tocata de vita cu pesto, pesmet, parmezan, condimentele de chiftele Delikat, sare si piper dupa gust si ou. Se framanta bine carnea si se formeaza chiftelutele. Se topeste...

Citeste continuarea

Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin

Postat de Ina

Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin

Incepem cu partea care necesita timp mai indelundat   de gatire: varza fiarta in vin.  Curatam ceapa si o tocam solzisori. Tocam varza si o frecam cu putin zahar inainte de a o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2018, 19:36
Ce idee faină cu castraveciorii pe deasupra!
la 01.08.2018, 19:53
Tare tare bună și apetisantă!
la 01.08.2018, 19:56
Foarte gustoasa!
la 01.08.2018, 19:56
la 01.08.2018, 20:54
Wow, cat de minunataaaaa! Si cat de grozav se vad straturile! Vreau doua portii!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking