Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
27 Mar 2015 | 7320 vizualizari
Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda

Tare mult le-a placut baietilor mei acest gen de musaca! Mi-au zis ca asa vor sa o prepar de acum inainte si mi-au dat nota maxima, ca mai nou acum mi se dau note la mancare :))))

Ingrediente

  • Pentru piure
  • 750 gr cartofi
  • apa cat sa fie acoperiti
  • 1 lingurita sare
  • 50 gr unt
  • busuioc uscat
  • 120 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 legatura leurda
  • cimbru
  • piper
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ulei
  • cativa stropi de apa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare dupa gust
  • Pentru gratin:
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 varf cutit sare
  • 50 gr cascaval ras

Mod de preparare

Pentru piure, curatam spalam si tocam cartofii mai marunt, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperit si o lingurita sare.

Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame.

Nu uitam sa indepartam spuma care se formeaza deasupra.

Dupa ce s-au fiert bine, scurgem toata apa, adaugam untul taiat cubulete si putin busuioc maruntit si ii pasam bine, apoi ii diluam cu laptele caldut.

Pentru umplutura, curatam si tocam legumele marunt si le calim in ulei incins, adaugand si putina apa, cativa stropi.

Adaugam carnea cand legumele se patrund usor si presaram piper, cimbru si sare.

Lasam carnea pe foc pana cand este bine preparata si o amestecam din cand in cand.

Tocam leurda marunt precum si patrunjelul verde si le adaugam peste carnea tocata, spre finalul prepararii, odata cu ketchupul.

Intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, asezam 2/3 din piure, apoi adaugam amestecul de carne si legume si acoperim cu restul de piure.

Batem cele doua oua cu putina sare, adaugam si smantana si le turnam peste piureul din vas.

Razuim cascavalul deasupra si dam vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, sau pana cand mancarea se rumeneste frumos deasupra.

Noi am servit musacaua cu rosii si branza, dar este foarte buna si servita cu muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca din piure de cartofi cu carne tocata si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulouri din pulpe de pui cu legume

Postat de medioto59

Rulouri din pulpe de pui cu legume

Spalam carnea,o lasam la scurs, o batem usor cu ciocanul de snitele apoi o condimentam cu sare si piper macinat. Asezam carnea intr.un vas. Facem un amestec din ulei de...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt. Costita afumata de porc se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2015, 18:51
Foarte delicioasa a fost!
la 27.03.2015, 18:53
Vin la masa -
la 27.03.2015, 18:56
buna,trebe sa fac si eu
la 27.03.2015, 18:56
Bine, Adi, mai fac!
la 27.03.2015, 18:57
Vino, Dea! Ai grija in ce avion te urci!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking