"Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana
Postat de Mihaela11_jo in Pui 17 Iul 2011 | 10298 vizualizari
"Musakhan" este o mancare specifica palestiniana.
In l.araba "musakhan" inseamna reincalzit.
Mancarea este pregatita cu carne de pui, ceapa calita in ulei de masline cu "sumac" si servita pe paine"taboon".Se decoreaza cu seminte de pin si migdale prajite.
Se mananca cu mana.
Painea "taboon"( cititi tabun) este o paine plata specifica tarilor Orientului Mijlociu , un fel de lipie care se coace pe un cuptor rotund bombat , numit"saj".
Se serveste la restaurantele de strada sub forma de sandvici cu hummus, falafel sau carne( shawarma).
Caracteristica acestei mancari este cantitatea mare de ceapa si parafrazandu-l pe Nicolae Labis " gatesc si plang...gatesc".
Inapoi la reteta
|