"Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana

Postat de Mihaela11_jo in Pui
17 Iul 2011 | 7479 vizualizari

"Musakhan" este o mancare specifica palestiniana. In l.araba "musakhan" inseamna reincalzit. Mancarea este pregatita cu carne de pui, ceapa calita in ulei de masline cu "sumac" si servita pe paine"taboon".Se decoreaza cu seminte de pin si migdale prajite. Se mananca cu mana. Painea "taboon"( cititi tabun) este o paine plata specifica tarilor Orientului Mijlociu , un fel de lipie care se coace pe un cuptor rotund bombat , numit"saj". Se serveste la restaurantele de strada sub forma de sandvici cu hummus, falafel sau carne( shawarma). Caracteristica acestei mancari este cantitatea mare de ceapa si parafrazandu-l pe Nicolae Labis " gatesc si plang...gatesc".

Inapoi la reteta

Comentarii (28)

la 18.07.2011, 11:56
Ada
la 18.07.2011, 11:56
mamaieelena
azuz
la 18.07.2011, 11:57
Ina
la 18.07.2011, 11:58
Ade bine pus punctul pe i
Farmecul consta in uleiul de masline si sumacul din ceapa care se imbiba in lipii
la 18.07.2011, 12:00
Carla doar la mancat?
Pai vino sa tai si putina ceapa cu mine
la 18.07.2011, 12:00
Sufletista
la 18.07.2011, 12:01
Rocsi
la 18.07.2011, 13:56
Arata grozav!!!!
la 18.07.2011, 14:40
la 18.07.2011, 16:30
Licuta
la 18.07.2011, 16:37
diva
la 18.07.2011, 20:35
la 19.07.2011, 10:59
Mirela

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking