"Musakhan"-Pui "reincalzit" cu ceapa si "sumac"-reteta palestiniana

Postat de Mihaela11_jo in Pui
17 Iul 2011 | 10368 vizualizari

"Musakhan" este o mancare specifica palestiniana. In l.araba "musakhan" inseamna reincalzit. Mancarea este pregatita cu carne de pui, ceapa calita in ulei de masline cu "sumac" si servita pe paine"taboon".Se decoreaza cu seminte de pin si migdale prajite. Se mananca cu mana. Painea "taboon"( cititi tabun) este o paine plata specifica tarilor Orientului Mijlociu , un fel de lipie care se coace pe un cuptor rotund bombat , numit"saj". Se serveste la restaurantele de strada sub forma de sandvici cu hummus, falafel sau carne( shawarma). Caracteristica acestei mancari este cantitatea mare de ceapa si parafrazandu-l pe Nicolae Labis " gatesc si plang...gatesc".

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 17.07.2011, 23:11
la 17.07.2011, 23:21
si eu care ma gandeam la ce sa mai folosesc sumacul superba prezentarea si explicatiile,ca de obicei,de fapt
la 17.07.2011, 23:25
la 17.07.2011, 23:39
Mihaela
Adina
Gatesc si plang...gatesc
la 17.07.2011, 23:47
ce-i ala sumac? am incredere oricum si ma bag la o portie
la 18.07.2011, 00:27
suna fff pretentios pt mine...de gatit bineinteles,..ca la papat ma bag cu toate mainile ....imi place
la 18.07.2011, 06:57
interesant si arata bine
la 18.07.2011, 07:16
Româneşte, lichie cu ceapa şi carne de pui! Măi, bună e!
la 18.07.2011, 07:28
bun tare de tot
la 18.07.2011, 08:07
Ce de termeni straini mie
Dar daca citesc precum Ade200 )) 0 , sigur imi place
la 18.07.2011, 09:02
imi place si mie sa o mananc bineinteles
la 18.07.2011, 09:20
arata super
la 18.07.2011, 10:11
am primit si eu o punga de mirodenii uriase din Turcia si printr ele si e si o punga de Sumak.. aveti idee la ce ajuta? ce sa condimentez cu acest sumak??? arata ca niste boabe de piper rosu inchis ff moale la suprafat dar cu sambure tare in interior care se decojeste asa.. asa tre' sa fie? sau e stricat? 0le rasnitez? sau cum?
la 18.07.2011, 10:52
ce de condimente noi pentru mine
la 18.07.2011, 11:54
Annamaria si Cristinne
Sumac este un condiment obtinut din semintele unei plante din genul Rhus,familia Anacardiaceae .
Acesti arbusti cresc în regiunile subtropicale şi temperate din întreaga lume, în special în Africa şi America de Nord .[
Fructele formeaza ciorchini densi de culoare roşie si dupa uscare se macina pentru a obtine un condiment picant de culoare intensa rosu-violet.
In vechea limba araba summaq insemna rosu.
Se foloseste mult in bucataria Orientului Mijlociu pentru gustul acrisor pe care il da salatelor si mancarurilor.
De asemenea este una din componentele condimentului arab “za’atar”.
In America de Nord, din fructe se prepara o bautura racoritoare , cunoscuta sub numele de “limonada indiana “ sau “ suc de rhus”.

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking