Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport )

Postat de Doinavar in Porc
7 Feb 2013 | 4319 vizualizari
Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport )

Daca am avut anul acesta o reteta din Pirinei, trebuia sa avem si una din Alpi. Aceasta a aparut in etapa a 19-a: Muşchi de porc la cuptor.

Ingrediente

  • 1 kg muşchi de porc
  • 1 ardei gras
  • 4 gogoşari roşii
  • o jumătate de rădăcină de ţelină
  • o ceapă mare
  • o căpăţână de usturoi
  • o jumătate de borcan de muştar
  • o lingură de făină
  • ulei, boia iute, sare si piper rozmarin, cimbru şi dafin

Mod de preparare

Într-un bol se pregăteşte o pastă din muştar, usturoiul curăţat şi pisat mărunt, ierburile tăiate mărunt (rozmarin, cimbru, dafin), o lingură de boia, sare şi piper. (Eu mixat in blender usturoiul, dafinul, cimbrul, rozmarinul, putin coriandru si maghiran, apoi le-am amestecat cu mustar si boia). Muşchiul de porc (au fost 3 bucati) se leagă cu o sfoară şi se pune pe un platou. Cu pasta pregătită se tapetează carnea şi se lasă apoi la rece o oră.

Gogoşarii se coc, se curăţă de pieliţă, se îndepărtează cotoarele şi seminţele şi se taie fâşii. Ţelina se spală, se curăţă de coajă şi se taie în bastonaşe subţiri. Se ia un vas de Jena, se tapetează cu ulei, ardei, ţelina, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, sare şi piper. Deasupra se pune muşchiul de porc, se adaugă jumătate din gogoşarii copţi şi o jumătate de cană de apă.

Acoperiţi vasul şi puneţi-l în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de o oră şi jumătate sau două ore. Am mai scos vasul doua ori si am intors muschiuletul de pe o parte pe alta.

După ce e gata, scoateţi sfoara, puneţi muşchiul pe un platou împreună cu legumele, strecuraţi sosul rămas şi amestecaţi-l cu o lingură de făină şi o lingură de apă. Fierbeţi două minute la foc mic amestecând continuu. Gogoşarii copţi nefolosiţi transformaţi-i într-o pastă cu ajutorul mixerului.

Serviţi muşchiul împreună cu legumele, pasta de gogoşari, sosul fierbinte şi un pahar de vin roşu la temperatura camerei. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de porc la cuptor (reteta Turul Frantei Eurosport )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant

Postat de simona72

Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant

Pentru ragu: carnea de porc, se spala, se lasa sa se zvante, se taie cuburi si se toaca la masina de carne sau la un robot de bucatarie. Se pune intr-o tigaie incapatoare(eu am folosit un wok)...

Citeste continuarea

Fasole verde cu bucățele de porc

Postat de panacris

Fasole verde cu bucățele de porc

Legumele se curăță, se toacă mărunt se pun în vasul aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul FRY, se apasă butonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 18:09
minunat
la 07.02.2013, 20:15
super
la 07.02.2013, 20:24
Mmm ce apetisanta
la 07.02.2013, 21:53

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking