Ingrediente
- 1 kg muschi de vita
- 2-3 crengute de cimbru proaspat
- 5 catei de usutoi
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 1 varf cutit chili
- 1 varf cutit cury
- 2-3 frunze de busuioc (rosu am avut)
- 4-5 frunze de leurda
- 2-3 frunze de ceapa verde
- 3 linguri ulei de masline
- 200 ml vin
- 100 g carnati de casa
- 250 g ciuperci de padure
- 1 morocv
Mod de preparare
Muschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul)
Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul.
Condimentam fiecare fasie de carne cu amestecul de condimente, impletim si prindem capatul cu o scobitoare.
Punem muschiul intr-un vas cu vinul la marinat cateva ore.
Asezam muschiul in tava cu apa cat sa acopere 1/2 din carne, adaugam morcovul taiat felii, ciupercile (congelate am avut, intre fasiile de muschi adaugam felii de carnat, acoperim cu folie alimentara, in ultimele 10 min indepartam folia pentru a se rumeni.
Coacem muschiul pana ce se rumeneste frumos la 180 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita impletit la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|