Muschi de vita la cuptor

Postat de sufletista in Vita
15 Noi 2019 | 4135 vizualizari
Muschi de vita la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita
  • 1 l lapte
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ardei iute
  • rozmarin
  • 2 crengute cimbru
  • 200 ml vil rosu
  • 50 ml ulei de masline
  • apa

Mod de preparare

Carnea o spalam si o curatam de pielite (care merge), intr-un vas adaugam laptele si carnea. Acoperim cu folie si dam la frigider 1 ora.

Intre timp curatam ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul iute, le taiem rondele, scoatem vasul cu carne de la frigider, adaugam legumele, condimente dupa gust, vinul, uleiul si apa cat sa acopere carnea.

Acoperim cu folie si dam la rece 24 ore, din cand in cand intoarcem carnea in marinada.

Intr-o tava (eu am tapetat cu hartie de copt) adaugam carnea, crengutele de rozmarin si 1/2 din marinata in care a stat carnea. Acoperim cu folie de aluminiu.

Dam la cuptorul incalzit la 220 g 15 min, timp in care carnea va face o crusta, dam focul la 170-180 grade C si lasam cca 3 ore,

Din ora in ora intoarcem carnea in marinata, in ultima jumatate de ora indepartam folia ca sa se rumeneasca frumos, verificam daca este gata cand furculita intra usor in carne.

In sosul ramas de la marinata eu am facut cartofi cu rozmarin la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de vita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Friptura de vitel la cuptor

Postat de oanapl

Friptura de vitel la cuptor

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei). Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se...

Citeste continuarea

Muschi de vita impletit la cuptor

Postat de sufletista

Muschi de vita impletit la cuptor

Muschiuletul il taiem in 3 pe lungime (fara sa taiem capatul) Intr-un bol amestecam condimentele dupa gust cu ceapa, leurda, busuiocul, usturoiul tocat impreuna cu uleiul. Condimentam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2019, 13:22
la 15.11.2019, 13:33
Arata tare bine, mai ales ca e mai bine facut, desi vita cica se gateste mai putin, sa fie rozalie
la 15.11.2019, 14:05
Eu nu pot sa o mananc rozalie
la 15.11.2019, 15:32
Nici eu nu pot
la 15.11.2019, 17:27
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking