Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
25 Sep 2016 | 2569 vizualizari
Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Ce spuneti de o carne buna si de calitate acompaniata de legume proaspete si savuroase? Aceasta mancare ne place mult si am obiceiul s-o fac atat vara cat si iarna. Trebuie numai sa pregatiti ghiveciul tip ratatouille. Va recomand sa-l faceti o zi inainte, aceasta garnitura este si mai buna cand este reincalzita. Iarna deschid un borcan pregatit vara - vezi aici.

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc de 700-800 g
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 15 cl de vin alb
  • 1 lingura de "fond de veau"- pudra de fond de vitel Maggi
  • sare și piper
  • ghiveci ratatouille pentru 4 persoane

Mod de preparare

Reteta de ghiveci ratatouille este aici (am folosit jumătate din cantitatea iesita) .

Se încălzește uleiul într-o caserolă. 

Se adauga catelul de usturoi tocat mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati uleiul si usturoiul.

Puneti sare si piper peste carne. 

Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2.

Rumeniti-l bine pe toate părțile. 

Se dizolvă pudra de vițel într-un pahar mic de apă. 

Se varsă în caserola, împreună cu vinul alb. Puneti sare și piper. 

Acoperiti si se lasa sa fiarba timp de 20-30 minute. Verificati daca mai trebuie apa.

După acest timp am scos și pre-tăiat in portii muschiuletul. 

Reduceti sosul ramas in caserola, adăugați ghiveciul și așezați feliile de muschiulet deasupra.

Acoperiti si gatiti  timp de 10 minute. 

Serviti, este delicios!

http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/muschiulet-de-porc-cu-ghiveci-de-legume.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Postat de ctlina

Muschiulet de porc cu rosii si ghiveci de legume

Se încălzește uleiul într-o tigaie. Se adauga cateii de usturoi tocati mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati boia si usturoiul. Puneti sare si piper peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2016, 21:20
vin la masa
la 25.09.2016, 21:33
Tare buna combinatie
la 25.09.2016, 22:15
la 25.09.2016, 22:21
Imi place combinatia asta
la 25.09.2016, 23:17
Buna leguma sta muschiulet...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking