Ingrediente
- muschiulet de porc ( eu am avut 3 bucati )
- ulei de masline
Pentru bait:
- 100 ml ulei ( poate fi de floarea soarelui, eu am folosit din turte de masline)
- 1 lingura de mustar cu boabe de mustar in compozitie
- 3 lingurite condiment pentru carne de porc
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- 2-3 lingurite cimbru macinat
Mod de preparare
Asezam muschiuletii intregi in tava de copt si-i stropim cu ulei de masline.
Preparam baitul amestecand ingredientele intr-un castronel. Cu emulsia obtinuta ungem muschiuletii pe toate partile, ajutandu-ne de o pensula din silicon.
Adaugam in tava si o cescuta cu apa.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor pe program de coacere cu ventilatie, la 210 grade Celsius, pentru 70 minute. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului indepartam folia de aluminiu pentru ca friptura sa capete culoare si crusta usoara. In ultimele 2-3 minute luam din sosul format in tava si stropim bucatile de carne.
Obtinem astfel o carne delicioasa, suculenta si frageda.
Noi am servit alaturi de cartofi natur si salata de ardei copt in otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc, la tava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|