Muschiuleti de vita cu sos bordelaise
Postat de Lia1 in Vita 17 Ian 2014 | 10812 vizualizari
Supa concentrata din carne si legume ramasa de la o uriasa salata de boeuf, am scazut-o pana la cca. o cana si jumatate si cu aceasta am inlocuit cu succes demi-glace-ul pe care trebuia sa il pun in sosul bordelaise, un sos din vin, probabil cel mai gustos pe care l-am mancat vreodata la o friptura. Friptura din carne de vita eu stiam sa o prepar inabusita indelung ca sa fie bine patrunsa. Sotul meu renuntase la acest fel de mancare pe motiv ca este prea inecacioasa. La Ioana Cocian am vazut ca ea o frige maxim 5 minute pe fiecare parte. Cand a gustat-o m-a intrebat daca am cumparat eu alta carne, mi-a spus ca, in sfarsit mananca o friptura care sa ii placa. Este suculenta si cu gust. Desigur, carnea este una tanara, deschisa la culoare asa cum se vede in pozele din timpul prepararii.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (32)
la 18.01.2014, 04:38
Foarte gustos!
la 18.01.2014, 06:44
multumesc pentru vizita
da, barbatii se dau in vant mult dupa sosul asta. merge foarte bine si cu porc, tata facea ceva asemanator
la 18.01.2014, 06:45
wow! Cum arataaaaa
la 18.01.2014, 07:51
foarte bun
la 18.01.2014, 08:36
Tare bun trebuie sa mai fie !
In Anglia se mananca tare multa carne de vita facuta la gratar( friptura)O minunatie !
la 18.01.2014, 09:38
multumesc pentru vizita
la 18.01.2014, 09:56
Arata bine, bine de tot!!!
Si imi place sosul ala!
la 18.01.2014, 10:08
Arata de nu se poate! O singura data in viata mea am mancat o friptura de vita la un restaurant ...delicioasa si extrem de frageda! Acasa nu mi-a iesit niciodata, asa ca am evitat sa cumpar carne de vita.Dar trebuie sa mai fac incercari, mi+am propus. Am aflat si niste mici secrete si sper sa iasa ceva bun data viitoare. Dar ce ai gatit ti aici e demential!
la 18.01.2014, 10:20
Meri
Madi, neaparat sa ne spui secretele pentru ca noi nu consumam porc si atunci trebuie imbunatatita metoda prepararii vitei. Fiind pentru masa de Revelion, o masa festiva, a meritat sa sacrific clasica supa care mi-a ramas de la salata de boeuf. Cei care folosesc cuburi cu concentrat de vita pot inlocui cu asta dar nu mai trebuie deloc sare in plus.
la 18.01.2014, 15:20
wow...ce bine arata!!! este o reteta super pentur carne de vita. Am pus-o la favorite..adica o voi face cu siguranta!!multumesc de idee
la 18.01.2014, 15:35
arata sper
la 18.01.2014, 17:55
arata intr un mare fel ... immm
la 19.01.2014, 07:50
Crristinicilor, Roxana
bucataras, alaturi merge un vin dintr-acela care iti placea tie
COMENTEAZA