Muschiuleti de vita cu sos bordelaise

Postat de Lia1 in Vita
17 Ian 2014 | 10812 vizualizari

Supa concentrata din carne si legume ramasa de la o uriasa salata de boeuf, am scazut-o pana la cca. o cana si jumatate si cu aceasta am inlocuit cu succes demi-glace-ul pe care trebuia sa il pun in sosul bordelaise, un sos din vin, probabil cel mai gustos pe care l-am mancat vreodata la o friptura. Friptura din carne de vita eu stiam sa o prepar inabusita indelung ca sa fie bine patrunsa. Sotul meu renuntase la acest fel de mancare pe motiv ca este prea inecacioasa. La Ioana Cocian am vazut ca ea o frige maxim 5 minute pe fiecare parte. Cand a gustat-o m-a intrebat daca am cumparat eu alta carne, mi-a spus ca, in sfarsit mananca o friptura care sa ii placa. Este suculenta si cu gust. Desigur, carnea este una tanara, deschisa la culoare asa cum se vede in pozele din timpul prepararii.

Inapoi la reteta

Comentarii (32)

la 18.01.2014, 04:38
Foarte gustos!
la 18.01.2014, 06:44
multumesc pentru vizita

da, barbatii se dau in vant mult dupa sosul asta. merge foarte bine si cu porc, tata facea ceva asemanator
la 18.01.2014, 06:45
wow! Cum arataaaaa
la 18.01.2014, 07:51
foarte bun
la 18.01.2014, 08:36
Tare bun trebuie sa mai fie !
In Anglia se mananca tare multa carne de vita facuta la gratar( friptura)O minunatie !
la 18.01.2014, 09:25
la 18.01.2014, 09:38
multumesc pentru vizita
la 18.01.2014, 09:56
Arata bine, bine de tot!!!
Si imi place sosul ala!
la 18.01.2014, 10:08
Arata de nu se poate! O singura data in viata mea am mancat o friptura de vita la un restaurant ...delicioasa si extrem de frageda! Acasa nu mi-a iesit niciodata, asa ca am evitat sa cumpar carne de vita.Dar trebuie sa mai fac incercari, mi+am propus. Am aflat si niste mici secrete si sper sa iasa ceva bun data viitoare. Dar ce ai gatit ti aici e demential!
la 18.01.2014, 10:20
Meri

Madi, neaparat sa ne spui secretele pentru ca noi nu consumam porc si atunci trebuie imbunatatita metoda prepararii vitei. Fiind pentru masa de Revelion, o masa festiva, a meritat sa sacrific clasica supa care mi-a ramas de la salata de boeuf. Cei care folosesc cuburi cu concentrat de vita pot inlocui cu asta dar nu mai trebuie deloc sare in plus.
la 18.01.2014, 15:20
wow...ce bine arata!!! este o reteta super pentur carne de vita. Am pus-o la favorite..adica o voi face cu siguranta!!multumesc de idee
la 18.01.2014, 15:35
arata sper
la 18.01.2014, 17:55
arata intr un mare fel ... immm
la 18.01.2014, 20:39
la 19.01.2014, 07:50
Crristinicilor, Roxana

bucataras, alaturi merge un vin dintr-acela care iti placea tie

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking