Napolitane cu caramel, rahat si nuci

Postat de ctlina in Dulciuri
26 Noi 2016 | 3076 vizualizari
Napolitane cu caramel, rahat si nuci

Excelente....crocante cu nuci caramelizate.

Ingrediente

  • 2 foi de napolitana
  • 250 gr unt (la temperatura camerei)
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuci
  • 3 oua
  • 100 g rahat
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor.

Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine.

Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa. 

 

Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam.

Cu zaharul ramas facem un caramel.

Cand caramelul este bine colorat, adaugam nucile prajite si amestecam .

Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.

Punem pe foc mic si amestecam incet, pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.

Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.

O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

Se pastreaza la rece.

 

Alte retete de napolitane cu fistic sau ciocolata?- vezi aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel, rahat si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Postat de medioto59

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca (macinata) si rahatul taiat cubulete...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2016, 15:10
bun
la 26.11.2016, 15:10
Deliciu !
la 26.11.2016, 16:59
la 26.11.2016, 17:05
Mmm, ce as lua si eu o bucatica! ;X
la 26.11.2016, 19:17
Ce mult îmi plac!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking