Ingrediente
- 2 foi de napolitana
- 250 gr unt (la temperatura camerei)
- 250 gr zahar
- 150 gr nuci
- 3 oua
- 100 g rahat
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Prajiti un pic nucile la cuptor sau la tigaie si maruntiti-le usor.
Frecam untul cu 100 gr de zahar, adaugam ouale batute si amestecam bine.
Punem vasul pe baie de aburi si frecam pana cand se formeaza o crema spumoasa.
Adaugam rahatul taiat bucatele si amestecam.
Cu zaharul ramas facem un caramel.
Cand caramelul este bine colorat, adaugam nucile prajite si amestecam .
Se toarna apoi crema si amestecam energic pentru a nu se intari caramelul.
Punem pe foc mic si amestecam incet, pana cand zaharul intarit se va topi si vom obtinem o compozitie omogena.
Punem compozitia calda pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.
Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o greutate si dam la rece cateva ore.
O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.
Se pastreaza la rece.
Alte retete de napolitane cu fistic sau ciocolata?- vezi aici
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel, rahat si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|