Ingrediente
- 6 foi mici de napolitana(3 foi mari taiate in 2)
- 350 g zahar
- 350 ml apa
- 5 linguri faina
- 1 ou mare
- 3 linguri de zahar
- 200 g unt
- 1 cana nuci prajite si tocate marunt
- 100 g ciocolata+1 lingura de unt pentru decor
Mod de preparare
Intr-o craticioara pune zaharul la caramelizat pana ajunge la culoarea chihilimbarului.
Stinge zaharul cu apa(atentie la aburi) si lasa-l pe foc pana se topeste zaharul.
Lasa siropul obtinut la racit.
Intr-un bol bate oul cu zaharul (3 linguri) apoi adauga faina amestecand energic cu un tel sa nu ramana cocoloase.
Adauga siropul racit si pune crema pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Adauga untul si amesteca bine pana ce acesta este perfect topit.
Ia de pe foc si adauga nucile macinate.
Lasa crema la racit .
Unge fiecare foaie cu crema si aseaza-le una peste alta.(ultima foaie sa ramana neunsa)
Pune o greutate peste prajitura si las-o la frigider peste noapte.
Glaseaza prajitura cu ciocolata topita si untul si mai las-o la rece pana se intareste ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|