Negresa

Postat de Retetegg in Prajituri
10 Noi 2012 | 11084 vizualizari
Negresa

Daca vreti sa va impresionati musafirii, este ideala ... vor crede ca este o prajitura de cofetarie fiindca este foarte frumos decorata, dar in acelasi timp se vor bucura de gustul delicios al unei prajituri de casa.

Ingrediente

  • Unitate de masura este o cana de 200 ml:
  • 2 cani lapte,
  • 3 cani zahar,
  • 2 cani faina,
  • 400 g margarina,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 5 oua,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 200 ml frisca lichida,
  • un praf de sare,
  • 1 esenta de rom,
  • zahar vanilat.

Mod de preparare

Cantitatile sunt pentru o tava mare: 32 x 35 cm.  

Intr-o cratita pe foc am pus margarina, laptele, zaharul si cacaua. Am tinut pe foc pana a dat intr-un clocot.   

Am lasat la racit. Din aceasta compozitie am oprit 10 -12 linguri si le-am pus intr-un vas mai mic.  

Cu restul compozitiei am pregatit blatul pentru negresa.  

Am adaugat galbenusurile, apoi treptat faina si praful de copt. Am omogenizat bine.  

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat in compozitie, impreuna cu zahar vanilat si esenta de rom.    

Am pus aluatul in tava pe hartie de copt. L-am copt la foc mediu aprox. 30 de minute. Il incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.  

Intre timp am pus vasul cu acea compozitie oprita pe foc.  

Am adaugat o ciocolata cu lapte rupta bucati, 70 ml frisca si am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat cu crema. Am tinut glazura la loc cald pana cand blatul a fost gata.  

Am lasat 10 minute blatul sa se raceasca, l-am portionat in bucati mici (fara sa-l scot din tava), apoi i-am pus glazura si am lasat cateva ore deoparte.  

Dupa cateva ore am scos bucatile de prajitura pe un platou si le-am decorat cu restul de frisca lichida pe care am batut-o bine inainte.  

Este super delicioasa, cremoasa, pufoasa, dar mai ales ciocolatoasa. Cu siguranta preferata celor innebuniti dupa ciocolata.  

O prajitura ideala pt orice eveniment, pentru sarbatori sau pur si simplu cand vrem ceva dulce si bun sa ne rasfatam :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Postat de oanapl

Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Iata cum se prepara Reteta de negresa cu afine, mure si branza Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește...

Citeste continuarea

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2012, 16:35
bun bun
la 10.11.2012, 16:35
la 10.11.2012, 16:36
Multumesc
la 10.11.2012, 16:40
foarte buna!
la 10.11.2012, 16:49
un desert perfect

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking