Ingrediente
- 4 oua
- 250 g margarina pentru prajituri
- 500 gr zahar
- 5 lg cacao
- 1 cana cu lapte(250-300ml)
- 250 gr faina 000
- 1 plic praf de copt
- 1 esenta de rom
- coaja de lămâie
- sare
- 100ml smântână pt frisca (optional)
Mod de preparare
Se pune la foc mic laptele cu margarina si zaharul pana se topeste. Se pune si cacaua si amestecand ca sa nu se facă cocoloașe. Se da la racit. Intr-un bol batem albusurile cu putina sare, apoi adaugam 5 linguri de zahar, esenta de rom si coaja de lămâie rasa. Batem pana devine o spumă ferma si lucioasa.Adaugam si galbenusurile.
Apoi se amesteca albusul cu crema care sa racit.Agaugam faina si praful de copt in ploaie si amestecam usor cu o spatula. Punem compoziția intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la cuptorul încins, 40 de minute la 180 ° grade. Facem proba cu scobitoarea, lasam sa se raceasca o taiem patratele potrivite . Noi am servit-o cu frisca si ciocolata rasa. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|