Ingrediente
- Blat:
- -200 g unt moale (NU margarina!)
- -200 g zahar -5 galbenusuri
- -250 ml lapte
- -300 g faina
- -4 linguri rase cacao
- -1 lingurita esenta de rom
- -1 plic praf de copt
- Bezea:
- -5 albusuri
- -200 g zahar
- -1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare
Intr-un bol se bate untul moale impreuna cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga apoi galbenusurile de oua pe rand si se mixeaza. Se adauga apoi laptele alternand cu faina amestecata cu cacao si praf de copt. Amestecul rezultat va fi unul cremos si mai vartos si se va intinde cu ajutorul unei palete intr-o tava 34/24 tapetata cu hartie de copt. Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic si se coace prajitura 20 minute, dupa care se scoate, se unge deasupra cu gem (optional) si se pune bezeaua.
Pentru bezea se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa si fara cristale de zahar. Se adauga in final si o lingurita de zeama de lamaie, care va face bezeaua sa fie usor crocanta in exterior. Bezeaua se intinde pe prajitura cu ajutorul unei spatule sau se poate pune intr-un posh si sprita pe prajitura, cum am facut eu.
Se mai coace prajitura inca 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit umezit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu bezea - reteta 400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|