Negresa cu branza si cirese

Postat de simona72 in Prajituri
29 Iun 2015 | 4918 vizualizari
Negresa cu branza si cirese

De vina e urata aia de Laura:)) si uite asa mi-am satisfacut poftele...Voi sa nu faceti ca si mine. Sa ramaneti la fel de cuminti cum va stiu:P Muah!!!

Ingrediente

  • pentru negresa:
  • 150 g unt
  • 4 oua mari
  • 6 linguri zahar brut
  • 1 praf mic de sare
  • 150 ml iaurt de baut
  • 250 faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • pentru crema de branza:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 4 linguri zahar brut
  • 3 oua
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • in plus: 300 gr cirese fara samburi
  • optional pentru decor:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar brut
  • 100 g smantana grasa
  • cirese intregi

Mod de preparare

Pentru aluatul de negresa: mixam spuma untul cu zaharul si un praf mic de sare. Adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Adaugam la mixtura de unt cate 2-3 linguri din ingredientele uscate, plus 2 linguri din laptele batut. Mixam usor la inceput, pentru a nu imprastia cu faina, apoi continum sa mixam la viteza mare pana la incorporarea completa. Procedam la fel pana terminam de incorporat ingredientele umede cu cele uscate. La sfarsit adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.

Pentru crema de branza:mixam branza de vaci cu zaharul, pana obtinem o crema fina si zaharul s-a topit. Adaugam ouale si vanilia si mixam pana la incorporarea completa.

Pentru asamblare: intr-o tava dreptunghiulara cu inel detasabil punem hartie de copt. Punem pe fundul tavii ceva mai mult(aproximativ 3/4) din aluatul de negresa. Nivelam bine aluatul, batem putin tava de masa, pentru a intra aluatul peste tot, punem peste aluatul de negresa crema de branza, nivelam cu grija sa nu se intrepatrunda prea mult aluatul cu branza, peste branza punem ciresele, iar deasupra punem restul de aluat de negresa. Nivelam cu dosul unei linguri sa distribuim uniform aluatul. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 45-50 minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca mai este necesar mai lasati la cuptor inca 10 minute. Lasati sa se raceasca prajitura complet, portionati si decorati cu moate de frisca. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu branza si cirese

Postat de mirela0911

Desert negresa cu branza si cirese

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se transfera pe foc potrivit si se lasa sa fiarba. Dupa ce da 3 clocote se ia de pe foc. Din siropul format se iau 10 lg si se pune intr-o...

Citeste continuarea

Desert negresa cu crema de branza si cirese

Postat de oanapl

Desert negresa cu crema de branza si cirese

Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2015, 18:04
vreau si eu o bucatica mica, mica arata bestial
la 29.06.2015, 18:06
Gata licuriciule, se face! una mica si pt tine...multumesc!
la 29.06.2015, 18:06
la 29.06.2015, 18:11
Foarte faina!
la 29.06.2015, 18:17

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking