Negresa cu crema de branza si merisoare

Postat de Moni_alex in Dulciuri
30 Oct 2015 | 3230 vizualizari
Negresa cu crema de branza si merisoare

O negresa cremoasa si cu un gust deosebit

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua intregi
  • 400 g zahar tos
  • un varf de cutit de sare
  • 375 g unt cu min 80% grasime
  • 300 g ciocolata amaruie (min 40% cacao)
  • 300 g faina alba
  • 250 g nuci taiate bucati mai mari
  • Pentru crema
  • 300 g crema de branza natur (am luat Cavabel din Lidl)
  • 60 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • extract de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilinat
  • Pentru ornare
  • 50 g ciocolata amaruie sau neagra topita
  • 50 g merisoare confiate

Mod de preparare

 

Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se da la o parte si se lasa sa se raceasca putin.

Intre timp se sparg ouale intregi si se bat bine cu mixerul, se adauga praful de sare si zaharul tos si se bate in continuare pana compozitia s-a deschis la culoare si a crescut in volum. Apoi se toarna in fir subtire amestecul cald de unt si ciocolata topita si se mixeaza in continuare pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga nucile si se mixeaza la viteza mica apoi se adauga faina cernuta si se amesteca usor pana se obtine un aluat neted si fluid.

Se tapeteaza o tava cu dimensiuni 20/30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea (trebuie o tava cu peretii inalti deoarece negresa va creste la copt)

Se pune negresa la cuptorul incins la 180 C pentru 35-40 de minute. Se lasa la racit in tava in care s-a copt (este extrem de frageda si se poate rupe).

Pentru crema se pune in bolul mixerului crema de branza impreuna cu untul moale, zaharul pudra si extractul de vanilie si se amesteca bine pana iese o crema untoasa.

Se pune crema peste blatul racit, si se da la frigider 30 de minute ca sa se intareasca crema apoi se adauga merisoare pe toata suprafata prajiturii.

Intr-un vas mic se topeste ciocolata pe foc mic si se decoreaza prajitura cu ajutorul unei seringi formand suvite de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sandvis din placintele cu afine si inghetata de vanilie

Postat de katty

Sandvis din placintele cu afine si inghetata de vanilie

Aluatul dezghetat in frigider se intinde usor cu un sucitor pe un blat de lemn usor infainat. Cu un inel de metal taiem un numar par de discuri. Amestecam afinele cu zaharul. Asezam afinele...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars

Postat de simona72

Crema de zahar ars

Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2015, 05:49
la 30.10.2015, 06:54
Tare buna!
la 30.10.2015, 07:22
la 30.10.2015, 08:38
la 30.10.2015, 09:29

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking