Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
8 Oct 2015 | 7526 vizualizari
Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Delicioasaaaaaaaaaaaaaa! Deja s-a dus jumatate de tava...vai! :)))))))

Ingrediente

Blat negresa cu cacao:

  • 275 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 30 gr cacao
  • 5 oua
  • 3/4 plic praf de copt
  • vanilie
  • un praf de sare

Crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 80 gr amidon
  • 200 gr zahar
  • vanilie( cat mai multa sau dupa gust)
  • 1 l lapte dulce

Decor:

  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul de negresa:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in continuare pe viteza mica si se adauga laptele putin cate putin.

Se unge tava( eu am avut dreptunghiulara ceramica) cu putin unt , se pune blatul la cuptorul incins la 180 de grade si se coace pana trece testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Crema:

Crema de vanilie, este cea de la prajitura " fantana de ciocolata" insa in cantitate dubla...tare mi-a placut...e o nebunie!

Se mixeaza ouale cu zaharul si amidonul, laptele se infierbanta se pune in el vanilia, apoi se toarna peste compozitia de oua. Se aduce inapoi la fierbere si se tine pe foc pana cand se ingroasa, apoi se raceste putin. Se poate turna peste blat putin calduta si se da la rece  minim doua ore. Se presara fulgii de ciocolata deasupra.

E minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Brownie cheesecake

Postat de rocsi_1612

Desert Brownie cheesecake

Blatul: Intr-un bol cerneti faina cu cacaua. Adaugati zaharul, praful de copt, sarea, amestecati. Topiti untul, il adaugati peste ingredientele de mai sus. Incorporati ouale si vanilia....

Citeste continuarea

Brownies cu branza dulce si dulceata de capsuni

Postat de RuxyRux

Brownies cu branza dulce si dulceata de capsuni

Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2015, 23:58
Pfoais..deja jumatate de tava?? Sa imi pastrezi si mie. Arata delicios
la 09.10.2015, 00:00
Hmmmmm suuuuper!
la 09.10.2015, 00:01
Da Camy....juma' de tava ))) Iti pastrez...incerc de fapt )) Pup si multumesc!
la 09.10.2015, 00:01
Anett...multumesc...e pericol sa stii ))))))
la 09.10.2015, 00:01
buna buna

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking