Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Postat de Zamfira in Prajituri
24 Oct 2015 | 11222 vizualizari
Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300

Ingrediente

Blat

  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 3oo g făină
  • 50 g cacao extra
  • 1 praf de copt

Bezea

    • 5 albuşuri
    • 200 g zahăr
    • un praf de sare

1 borcănaş de gem (afine, caise, căpşuni)

Mod de preparare

Frecăm untul moale la temperatura camerei cu 200 g zahăr şi un praf de sare. Adăugăm treptat gălbenuşurile.

După o foarte bună omogenizare adăugăm treptat laptele şi făina amestecată cu praful de copt. În final adăugăm 50 g cacao extra, omogenizăm totul foarte bine.

Turnăm compoziţia într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit. Timp de coacere la foc potrivit 15 minute. Facem proba cu scobitoarea, blatul trebuie sa fie coaptă cât mai bine. Dacă aluatul din interior este lipicios pe scobitoare, mai lăsaţi tava pentru 5 minute la cuptor, focul puţin mai mic.

Scoatem tava din cuptor şi ungem suprafaţa fierbinte a blatului cu un strat generos de gem, vă recomand pe cel de afine.

Apoi întindem bezeaua deasupra gemului. Aranjăm puţin bezea cu o furculiţă pentru a da un aspect îngrijit şi dăm tava pentru încă 10 minute la cuptor la foc mic.

Tăiem prăjitura doar când s-a răcit. Cuţitul trebuie înmuiat în apă rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu gem de afine şi bezea. Reţeta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu visine

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga. Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar. Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si...

Citeste continuarea

Prajitura Rudy - cu urda si visine

Postat de mirela0911

Prajitura Rudy - cu urda si visine

Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece se taie bucatele, se pune galbenusul si se amesteca bine pana se obtine un aluat care poate fi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2015, 18:39
la cat mai multe retete !
la 24.10.2015, 18:40
buna buna
La cat mai multe retete alaturi de noi!
la 24.10.2015, 18:44
Multumesc mult!!!!!!
la 24.10.2015, 19:07
La cât mai multe rețete delicioase! Felicitări!
la 24.10.2015, 19:08
Multumesc Cris!!!!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking