Ingrediente
- Pentru blat:
- 8 oua
- 200g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
- 200g faina
- 100g ciocolata topita
- Pentru Glazura:
- 250g ciocolata neagra
- 50ml frisca lichida
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana obtinem o spuma tare apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe) si mixam pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile. Dupa ce am omogenizat, punem cele 3 linguri de cacao, faina si praful de copt.Amestecam cu miscari ample de jos in sus. La final adaugam ciocolata topita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina, punem aluatul si il lasam la cuptor pentru aprox. 20-25 sau facem testul cu scobitoarea si vedem daca este gata :). La mine este simplu, nu trebuie spalat vasul, tata iubeste sa "curete" vasul de prajituri :))
Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi pana cand aceasta se topeste si lasam la racit.
Taiem blatul in forma de patratele(sau orice forma),glazuram cu ciocolata si ornam cu fructe,apoi lasam la frigider pana ciocolata se intareste:).Serviti-o cat mai repede si inainte de ora 18 :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|