Ingrediente
- 250 g faina
- 50 g cacao
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 200 g zahar brun (eu am folosit alb)
- 5 g praf de copt
- un praf de sare
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 100 g unt topit
- 200 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata amaruie
- 100 ml smantana dulce pentru gatit (eu am folosit frisca lichida)
Mod de preparare
Am inceput prin a amesteca ingredientele uscate, faina, cacaua, zaharul, zaharul vanilinat, praful de copt, sarea, apoi ingredientele lichide:
Ouale, laptele si untul topit vin amestecate bine cu o furculita intr-un bol, apoi se toarna peste ingredientele uscate amestecate si se amesteca cu o spatula pana devine un aluat omogen.
Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara sau patrata de 20 cm (va iesi inalta prajitura), tapetata cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit ptr 45-50 minute la 150 grade C, foc mic.
Dupa cele 50 de minute, se scoate, se face testul scobitorii, desi va fi coapta, si se lasa la racit complet.
Intre timp, se face glazura. Pe baie de aburi, se pune un bol cu frisca lichida si cele 2 tipuri de ciocolata. Se amesteca, apoi se lasa la racit.
Se glazureaza negresa, se mai lasa 10 minute, apoi se poate portiona.
Foarte usor si la fel de bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|