Negresa cu glazura de ciocolata

Postat de VanessaAli in Prajituri
6 Ian 2017 | 5394 vizualizari
Negresa cu glazura de ciocolata

Bunatati pentru colindatori! Prajitura pe care am preparat-o pentru targul anual de Craciun al scolii noastre, cu scop caritabil. S-au vandut "mai ceva ca painea calda" aceste negrese delicioase. Copii au numit-o "Negresa Frozen". O reteta simpla pe placul tuturor!

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 1 lingura bicarbonat+otet
  • putina sare
  • cacao (in jur de 5-6 linguri)
  • aprox. 3 cani de faina

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 120 ml frisca
  • 1 lingura esenta de rom

Pentru ornat: fulgi de zahar (de la Lidl)

Mod de preparare

La blat: Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura.

Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Turnam acum si cacaua , iar daca nu vi se pare suficienta, mai puneti pana cand compozitia e suficient de neagra. Mai adaugam faina pana cand devine ca o budinca, deci mai densa ca la un chec normal.Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti pentru aproximativ 30' la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazura: topim ciocolata la baie de aburi si turnam frisca lichida peste ea.Amestecam si lasam la racit, apoi ,cand e cat de cat mai rece,amestecam cu esenta de rom. Verificam din cand in cand daca glazura e suficient de solida, iar cand trece testul, o turnam peste blatul de cacao.

Pe deasupra presaram uniform fulgisori.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa de post cu nuci si zmeura

Postat de sufletista

Desert negresa de post cu nuci si zmeura

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, nuca, zahar, cacaua, faina. Intr-un alt bol amestecam apa, uleiul, esenta si adaugam treptat amestecul de ingrediente uscate. Amestecam usor pana...

Citeste continuarea

Desert Brownie cheesecake

Postat de rocsi_1612

Desert Brownie cheesecake

Blatul: Intr-un bol cerneti faina cu cacaua. Adaugati zaharul, praful de copt, sarea, amestecati. Topiti untul, il adaugati peste ingredientele de mai sus. Incorporati ouale si vanilia....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2017, 00:33
la 07.01.2017, 10:45
la 07.01.2017, 10:50
Super delicioasa!
la 07.01.2017, 12:39
Multumesc Camelya!
la 07.01.2017, 12:44
Ce bunatate! N-as putea refuza!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking