Ingrediente
Negresa:
- 125 gr. ciocolata neagra ( 60 % cacao)
- 225gr. unt
- 4 oua mari
- 130 gr. faina patiserie
- 200 gr zahar pudra
- un praf de sare
- 1 baton de vanilie
Topping de bezea:
- 300 gr marshmallows ( bezele din spuma de zahar)
- 175 ml frisca lichida
- 1 lingura si jumatate de unt
- 250 gr. ciocolata neagra( 60%)
Mod de preparare
Eu am topit untul intr-un vas( ibric maricel), apoi in el am topit ciocolata, am dat vasul deoparte, am lasat putin la racit.
Ouale le-am adaugat in ciocolata pe rand, am amestecat bine cu telul dupa fiecare, apoi am pus zaharul, vanilia( am razuit batonul dupa ce l-am crestat) si la final faina.
In tavita patrata de Jena, unsa usor cu ulei am pus o foaie de copt, si am turnat compozitia.
Negresa am tinut-o la cuptor aproximativ 25 de minute la 180 de grade( atentie, nu mai mult!)
Intre timp, intr-un vas, am pus frisca, in ea am topit ciocolata, apoi am adaugat untul si apoi o parte din bezele 150 de grame. Am amestecat, la foc foarte mic, pana ce s-au topit bezelele.
Peste negresa scoasa din cuptor, am turnat o parte din crema cu bezele, apoi am asezat bezelele moi si le-am acoperit cu restul de crema de ciocolata si bezea.
Fuguta la rece undeva pe terasa (nu la frigider) vasul pana a doua zi, cand ridicam cu tot cu hartie prajitura din vas, o punem pe un tocator si o feliem dupa dorinta! Pofta bunicica! Este o prajitura iubita de copii...sper sa va placa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu marshmallows" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (68)
|