Negresa cu mascarpone si ciocolata

Postat de Moni_alex in Dulciuri
4 Iul 2015 | 7659 vizualizari
Negresa cu mascarpone si ciocolata

O negresa cremoasa cu un gust intens de ciocolata combinata cu crema de mascarpone.

Ingrediente

  • 300 g unt
  • 300 g ciocolata menaj sau ciocolata neagra
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • 100g zahar pudra vanilat
  • un pliculet gelatina inmuiata in 50ml de apa
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat:

Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(tava de dimensiuni 20x30 cm), nivelam cu o spatula si se coacem la cuptorul preincalzit 45-50 de minute.

Pentru crema:

 Amestecam mai intai apa gelatina si apa si le lasam 10 minute.

Intre timp pregatim crema mascarpone din 350g mascarpone(trebuie sa fie la temperatura camerei) si zaharul pudra si mixam la viteza medie pana cand zaharul pudra este topit complet.

Topim apoi gelatina pe baie de aburi la foc mic fara sa fiarba si amestecam in continuu pana devine lichida.

Punem si gelatina peste crema mascarpone, amestecam bine, apoi turnam crema peste blat si dam la rece 2-3 ore.

Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un vas mare, se adauga frisca lichida  si 50 g unt si se pun pe foc mic, se lasa cateva minute amestecand bine pana cand toata ciocolata e topita si avem o crema lucioasa.

Se toarna glazura de ciocolata peste crema mascarpone, nivelam bine cu spatula si dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu dovleac si migdale

Postat de oanapl

Desert negresa cu dovleac si migdale

Tai dovleacul în 2, îndepărtezi semințele apoi îl tai felii și îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl introduci în cuptorul...

Citeste continuarea

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Postat de merisor67

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel

Preparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2015, 00:09
Buna negresa! Vresu si eu!
la 04.07.2015, 00:14
la 04.07.2015, 08:29
Supeeer!
la 04.07.2015, 09:46
Mmmmm buun!
la 04.07.2015, 10:10

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking