Negresa cu nuci si bezea

Postat de diana_k in Prajituri
15 Ian 2013 | 15875 vizualizari
Negresa cu nuci si bezea

Ingrediente

  • blat:
  • 200 g ciocolata,
  • 200 g unt moale,
  • 200 g zahar,
  • 6 oua,
  • 1 vanilie,
  • 220 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 cana nuci taiate
  • bezea:
  • 6 albusuri,
  • 200 g zahar ,

Mod de preparare

Ciocolata se taie marunt si se topeste pe baie de aburi. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand mixand dupa fiecare: ouale, vanilia si ciocolata. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitia de mai sus. Se amesteca usor cu o paleta. Se toarna compozitia in tava mare tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul la 180 de grade C, timp de 25 minute.

Intre timp albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa ce nu curge. Se scoate blatul din cuptor (nu trebuie sa fie complet copt) si se  intinde spuma de albus peste el. Se lucreaza rapid. Se introduce din nou tava la cuptor la 150 degrade pana bezeaua devine aurie si s-a intarit. Se opreste cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca in el, astfel a doua zi se va forma pe ea mici bobite aurii ca de roua.

Se taie cu un cutit ascutit introdus din cand in cand intr-un pahar cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresă cu dulceață de piersici și bezea

Postat de panacris

Negresă cu dulceață de piersici și bezea

Se separă gălbenușurile de albușuri și se pun în vase difertie, albușurile lăsându-se la rece până se vor bate pentru bezea. Se mixează gălbenușurile cu zahărul...

Citeste continuarea

Prajitura Negresa cu gem si bezea

Postat de diana_k

Prajitura Negresa cu gem si bezea

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi maresc considerabil volumul, se adauga nuca, apoi faina, praful de copt, romul si la final laptele. Se amesteca usor si se toarna compozita in tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2013, 09:53
Aiaiai ce buna
la 15.01.2013, 09:53
Am mai zis, nu mă omor cu mâncatul nucilor, dar când e combinată în prăjituri, fac un efort.D Foarte bună prăjitura ta
la 15.01.2013, 09:54
Padre,decat sa-ti fie rau,mai bine vezi-ti de treaba )))
la 15.01.2013, 10:00
Daca e de mancare, incearca Dia
la 15.01.2013, 10:02

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking