Negresă cu sos de cafea

Postat de diaconta in Prajituri
7 Dec 2011 | 25146 vizualizari
Negresă cu sos de cafea

M-a obsedat sosul acesta de cafea de când l-am văzut.Şi parcă se cerea combinat cu o ….negresă.AndreeaJ este responsabilă pentru această obsesie.Mmmmmm….cafea,alune,vişine într-un blat ciocolatos.Vă daţi seama că nu poate fi decât delicios.

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 2 linguri cafea solubila granule
  • 4 oua
  • 150 ml lapte
  • Un plic zahar vanilat
  • Un plic praf de copt
  • 100 gr alune
  • Visine din compot
  • Sosul de cafea:
  • 100 gr zahar
  • 150 ml cafea naturala concentrata+ 2 linguri amidon
  • 50 gr unt
  • 2 linguri lapte condensat
  • 2 lingurite rom
  • Un plic zahar vanilat

Mod de preparare

 

Incepem cu pregatirea blatului.

Untul,zaharul,cacaua,laptele si cele doua linguri de cafea granulata le punem intr-o craticioara pe foc.Le lasam doar pana se imprietenesc unele cu altele si se omogenizeaza.Lasam amestecul sa se raceasca.Dupa ce s-a racit amestecul,incorporam cele patru galbenusuri pe rand,mixand bine dupa fiecare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in amestecul ciocolatos.Punem si alunele si visinele in compozitie.

Albusurile le batem bine cu zaharul vanilat.Cand spuma are destula consistenta,o incorporam usor in compozitia de blat.

Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (40x36cm) si lasam la cuptor aproximativ 30 de minute.Verificam cu o scobitoare cand este copt.

Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Pentru sosul de cafea,preparam mai intai cafeaua.Apoi amestecam amidonul cu putina cafea racita(2 linguri).

Punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara,pe foc.Cand a capatat o culoare aurie,punem incet cafeaua si amestecam.Adaugam untul si cele 2 linguri de lapte condensat.Lasam sa fiarba.Cand s-a topit zaharul punem si romul,zaharul vanilat si amidonul dizolvat.Amestecam si lasam sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.

Mie mi-a iesit mai aproape de o crema decat de un sos ca si consistenta,dar gustul este absolut delicios.

Sa aveti pofta!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu sos de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (115)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu cafea si nuci

Postat de privatelaura

Desert negresa cu cafea si nuci

Ingredientele trebuie tinute la temperatura camerei minim o oră înainte de a le folosi. Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe...

Citeste continuarea

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Postat de deyutzky

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Blat: Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare.  Peste ingredientele uscate adaugam doar 250 ml cafea(50 ml pastram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2011, 21:44
ce bine arata
la 07.12.2011, 21:51
Ce buna ar fi maine dimineata la cafea! Ce zici Claudia ....eu dau cafeaua vii cu prajitura?
la 07.12.2011, 21:51
ce prezentare...
la 07.12.2011, 21:52
ce frumoasa e negresa ta!
la 07.12.2011, 21:53
daaaaaaaa
iar poza e de nota 10 cu n stelute

Vezi toate comentariile (115)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking