Negresa cu visinata si nuci

Postat de andaoana in Prajituri
10 Ian 2014 | 9157 vizualizari
Negresa cu visinata si nuci

Ciocolatoasa

Ingrediente

  • -200 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -150 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -2 linguri visinata
  • -100 g nuci taiate si prajite
  • -visine din visinata
  • -un praf de copt
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -1 lingura ulei

Mod de preparare

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc  amestecand continuu ai avand grija sa nu se arda ( ciocolata se arde foarte repede).

 Cand este topita o dam deoparte , adaugam un praf de sare si o lasam sa se raceasca Intre timp pregatim tava (20x30) si pornim cuptorul

 Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si visinata.

 Se adauga apoi crema de ciocolata care s-a racit , faina amestecata cu praful de copt  si cacaua.

 Cu o spatula amestecam si nucile in aluat si turnam compozitia in tava .

 Deasupra putem pune optional visine din visinata sau compot .

 Dam tava la cuptor si lasam cam 25 minute .

 Cand este gata pregatim glazura : topim 100 gr ciocolata cu o lingura de ulei si turnam peste prajitura calda .

Trebuie intinsa glazura uniform si lasata la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visinata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Negresa

Postat de Constelatialeu

Negresa

Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2014, 13:26
merge acum ca am si mancat de pranz
la 10.01.2014, 13:32
la 10.01.2014, 13:43
la 10.01.2014, 13:54
Minunata!
la 10.01.2014, 14:12
buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking