Negresa de post

Postat de marianascarlat in Prajituri
21 Mar 2013 | 6533 vizualizari
Negresa de post

Ca sa nu mai caut prin dulapuri ceva dulce aseara am facut o negresa de post. Desi am multe variante pentru reteta de negresa de post cea mai buna mi se pare a fi asta inspirata de la Laura Sava.

Ingrediente

  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana apa
  • - 1/2 cana ulei
  • - 4-5 linguri cu gem sau dulceata (eu am pus dulceata de gutui)
  • - 3 linguri cacao,
  • - o mana nuci pisate (sau cocos daca nu aveti nuci)
  • - o lingurita rasa de praf de copt
  • - 2 cani faina
  • - stafide (sau mere, prune, caise uscate)
  • - arome

Mod de preparare

Intr-un castron sau lighenas se pun toate ingredientele, se amesteca pana sa obtine o crema si se pune in tava de 25/30 cm unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se pune tava la cuptorul incins inainte la 180 de grade. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute.

Cand este coapta( se face si proba cu scobitoarea) se poate presara pe deasupra nuca, ciocolata de post sau orice altceva va trece prin cap. Eu am pus ornamente colorate.

Se taie cand s-a racit.

Daca vreti sa faceti prajitura intr-o tava mai mare trebuie sa dublati reteta.E delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2013, 09:31
la 21.03.2013, 10:39
la 21.03.2013, 10:44
Buna!
la 21.03.2013, 11:09
la 21.03.2013, 12:53
Ce buna este!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking