Negresa de post

Postat de Xandrinne in Prajituri
18 Aug 2013 | 11288 vizualizari
Negresa de post

Am gasit aceasta reteta pe blogul lui Miha ; am testat-o imediat cum am descoperit-o si mi-a placut foarte mult, pentru ca este delicioasa, atat de delicioasa incat am consumat rapid, in primavara, tot stocul de dulceata de trandafiri :))

Ingrediente

  • 2 cani de faina,
  • 100 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 1/2 cana nuca macinata,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1/2 cana ulei,
  • 1 cana si jumatata apa minerala,
  • 300 g dulceata de trandafiri.
  • Glazura:
  • 2 linguri cacao,
  • 3 linguri zahar,
  • 1 lingura ulei,
  • 3 linguri apa,
  • esenta de rom.

Mod de preparare

Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare.

Turnam uleiul, apoi apa si omogenizam cu un tel.

Incorporam dulceata, amestecand bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30). Coacem la foc mediu pana suprafata prajiturii, la atingere, este ferma. (Sa spun drept, nu mai retin cat am lasat-o in cuptor). Lasam blatul sa se raceasca in tava.

Pentru glazura amestecam intr-o craticioara cacaua si zaharul, turnam apa si uleiul si fierbem la foc mic, pana ajunge glazura la consistenta dorita. O turnam calduta peste blat; lasam sa se raceasca bine glazura, apoi o portionam. Blatul este umed si moale.

Negresa de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2013, 12:10
Ce bine arata!
la 18.08.2013, 12:18
perfecta
la 18.08.2013, 12:37
la 18.08.2013, 13:36
Multumesc!
la 18.08.2013, 14:02
arata super

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking