Ingrediente
- 2 cani de faina,
- 100 g zahar,
- 3 linguri cacao,
- 1/2 cana nuca macinata,
- 1 plic praf de copt,
- 1/2 cana ulei,
- 1 cana si jumatata apa minerala,
- 300 g dulceata de trandafiri.
- Glazura:
- 2 linguri cacao,
- 3 linguri zahar,
- 1 lingura ulei,
- 3 linguri apa,
- esenta de rom.
Mod de preparare
Amestecam intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, nuca si un praf de sare.
Turnam uleiul, apoi apa si omogenizam cu un tel.
Incorporam dulceata, amestecand bine.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30). Coacem la foc mediu pana suprafata prajiturii, la atingere, este ferma. (Sa spun drept, nu mai retin cat am lasat-o in cuptor). Lasam blatul sa se raceasca in tava.
Pentru glazura amestecam intr-o craticioara cacaua si zaharul, turnam apa si uleiul si fierbem la foc mic, pana ajunge glazura la consistenta dorita. O turnam calduta peste blat; lasam sa se raceasca bine glazura, apoi o portionam. Blatul este umed si moale.
Negresa de post
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|